Lill (18) skal forsvare Norges ære under junior-VM i fluefiskeDel dette:

I morgen braker junior-VM i fluefiske løs i Slovenia. Lill C. Jensen (18) fra Asker er eneste nordmann i startfeltet på 65 fiskere.

Av: Endre Hopland

Jensen har fisking i blodet, og var med mamma og pappa på fisketurer fra hun var fem måneder gammel. Fra treårsalderen har hun fisket med eget utstyr, og for to år siden begynte hun med konkurransefiske for fullt. Nå er hun altså VM-klar, som eneste nordmann, og etter noen dager med prøvefiske begynner ting å sette seg.– Jeg føler meg passe rolig nå, og har forhåpninger om å gjøre det bra. Målet er å havne høyere på resultatlisten enn 30. plass, sier den norske VM-fiskeren til Hooked.

I går startet det offisielle VM-programmet med kapteinsmøte, trekking av grupper, åpningssermoni og velkomstmiddag. Dagen i dag går med til testfisking, og i morgen starter alvoret.

– Vi har hatt to dager med prøvefiske nå, og funnet fluer og teknikker som vi mener vil fungere. Her er det arter vi ikke er så vant til å fiske etter, så da må ting tilpasses. I tillegg til ørret, sik, harr og regnbueørret, fisker vi også på stor stam og andre hvitfisker, sier mamma og sparringpartner, Pia Clarholm, til Hooked.

Jensen er en allsidig fluefisker, og hjemme i Norge er det ørret, harr, sik, sjøørret og laks som får mest oppmerksomhet. Den varierte fluebakgrunnen kommer godt med når en kommer til et nytt land med nye fiskeslag og andre typer elver og vann.

– Under testfisket har det blant annet blitt mye stor stam. Lill har håvet syv store fisker, den største på godt over 50 centimeter. Hun lærer mye på kort tid nå, og fra i morgen av blir det også erfaringer med det presset som følger med internasjonale mesterskap. Dette blir spennende, sier Clarholm til Hooked.

Under VM skal deltakerne gjennom tre fiskedager. Den første av disse er altså onsdag, og første økt går fra klokken 08.00 til 11.00. Mellom klokken 17.00 og 20.00 samme dag fiskes andre økt. Jensen er fisker i gruppe E.

Du kan følge Lill C. Jensen og resten av junior-VM i fluefiske i Slovenia via arrangørene sine egne nettsider.

Del dette:
Prev Skuddsikre tøffinger for både jigg, sluk og wobbler
Next Rått seirace i Lofoten

Comments are closed.