More

  Høy kvalitet – rimelig pris

  Fluestengene VMB CTX ser dagens lys som en konsekvens av at Villmarksbutikken AS har sett behovet for en stang av høy kvalitet som også kan være oppnåelig for folk flest når det kommer til pris.

  Av: Endre Hopland

  Stangen som nå er utviklet ville normalt sett kostet opp mot 4000 kroner, men Villmarksbutikken klarer nesten å halvere denne summen. Stangens aksjon er designet av Kim Skjerve, og er laget med tanke på lette presentasjoner og kjøring av stor fisk på tynne fortommer.  Den har en såkalt parabolsk aksjon, noe som gjør at den ved riktig bruk rett og slett gjør som den blir fortalt. Det blir med andre ord få overraskelser under praktisk fiske. Stangen kan ellers klassifiseres som medium fast, med en myk topp som hjelper til med de trangeste linebuktene.

  – VMB CTX er ingen utpreget stang til underhåndskast, men til overhodekast kommer den til sin fulle rett. Her får du virkelig følelsen av full linekontroll. Vi har lagt en grå, ungrinded finnish, med fire perleblå surringer på den nederste delen, mens resten svarte. Dette er rett og slett for at stangen skal være lett gjenkjennelig. Stangen føles ellers lett i hånden, og korken er av ypperste kvalitet, sier Kim Skjerve hos Villmarksbutikken til Hooked.

  Stangen, som er ni fot lang og i klasse 5, er firedelt og leveres i en stangtube flere dyrere stenger kan være misunnelig på, nemlig svart aluminium. Prisen er som nevnt hyggelig, bare 2499. Dette er ikke mer enn en helgehandling eller to i en vanlig husstand, og med feriepenger på vei på konto er det absolutt håp.

  – Det er kun laget 100 stenger av VMB CTX, så her gjelder det å være tidlig ute, sier Skjerve til Hooked.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles