Spennende nyheter fra GuidelineDel dette:

Mange bruker de kalde månedene til å kikke på nytt utstyr. Guideline har foran 2015-sesongen en rekke spennende nyheter i sitt sortiment.

Av: Endre Hopland

I 2015 kommer det splitter nye stenger i LXi-serien. Dette er fem- og seksdelte stenger, utviklet for å oppnå maksimal ytelse i klingen. Designet er også svært transportvennlig, og passer perfekt for sportsfiskere som reiser mye.  Tre tifots enhåndstenger i klasse 7, 8 og 9 gjør også at utvalget av kraftigere våpen som kan håndtere stor fisk og store fluer er solid. De svært populære Switch-stengene på 11,6 fot har nå blitt femdelte, men de har fortsatt den lette, fine aksjonen.

– Blant tohåndsstengene har vi valgt ut de tre mest populære modellene våre, og omgjort disse til seksdelte stenger. De er overraskende nære de opprinnelige LXi-stengene i aksjon, men er nå mer transportvennlige, opplyser leverandøren.

LXi T-PAC _13´9 #9-10_6pc.
LXi T-PAC _13´9 #9-10_6pc.

DrømmestangenFario CRS-prosjektet til Guideline startet som en samtale om ideer og erfaringer med fluekasting og stangaksjoner for ørretfiske om høsten 2012. Samtalen gikk mellom Guideline sin egen produktsjef Leif Stävmo og kasteinstruktøren Christopher Rownes. Denne la grunnlaget for et ambisiøst prosjekt om å lage selve drømmestangen for ørretfiskere.

– Etter to år med utvikling, er vi stolte av å presentere resultatet av deres harde arbeid. Førstegenerasjons-Fario CRS-en består av syv stenger i lengdene 8,9 til 9 fot, og stengen finnes i både fire- og seksdelte modeller. Stengene kjennetegnes av svært lav vekt og en utrolig spenstig, distinkt aksjon, melder leverandøren.

FARIO CRS 6PC.
FARIO CRS 6PC.

Skyteklumpnyheter

Ultra compact float er navnet på de korteste og mest kompakte skyteklumpene i Guideline sitt sortiment. Disse er skreddersydde for bruk i små elver på jakt etter sjøørret og laks, med enhånds- eller switchstenger.

– Med denne klumpen får du en kontrollert og presis overrulling, med både lange fortommer og store fluer. Taperingen er designet med ladevekten i bakre del av snøret, slik at det er lett å kaste, selv på de trangeste steder, melder leverandøren.

RM Float er en annen nyhet på skyteklumpfronten. Dette er en moderne, 16 meter lang, flytende skyteklump, utviklet av Rune Marthinsen, som også er skaperen av de revolusjonerende Triple-D-snørene. I RM Float ligger hovedtyngden i klumpen plassert i bakre halvdel. Midtdelen er kort og stegvis tapert ned til den lange fronttaperingen, som har nok masse til å slå over lange fortommer og store fluer. Designet skal gi deg full kontroll og en langsom overrulling som genererer lange, stabile kast.

Nye fluesnører

Blant fluesnørenyhetene i 2015 finner vi blant annet Camo Pro. Dette er ifølge leverandøren et herlig snøre, laget for erfarne kastere som fisker fra båt eller langs kysten.

– Har du god plass til bakslengen kan du strekke ut kastarmen og brenne av lange kast med god presisjon. Camo Pro har en balansert, lang klump som du lett kaster langt med. Klumpen har en unik, subtil fargemiks som kamuflerer seg godt i vann og omgivelser, og med Slow Intermediate synker den med en hastighet på 40 sekunder per meter. Dette er et perfekt snøre for deg som fisker etter fisk som spiser rett under overflaten, melder Guideline.

Camo WF.
Camo WF.

Fario WF er et annet, helt nytt snøre med en middels lang klumplengde som er ypperlig for alle typer vannkast. Første del av skytelinen er litt tykkere enn resten, og sørger for meget god balanse og presisjon på de lengre kastene.

Briller, håver. vadere og fluer

Andre Guideline-nyheter av året inkluderer en rekke fiskebriller, solide vadere og vadesko laget for å tåle de tøffeste påkjenninger. Nye håver, veienett og fluebokser er også på markedet, for ikke å snakke om de populære fluesettene til leverandøren, satt sammen av populære og anerkjente fluer innen sitt bruksområde.

– Vi har valgt å kalle settene opp etter ulike fiskeplasser eller ulike typer fiske, slik at du enkelt velger ut et passende utvalg for dit du skal. For sesongen 2015 har vi to nye sett, levert i smakfulle gavepakninger. Disse er Guideline Salmon Fly Kit og Fario Fly Kit. Disse kommer begge med flotte aluminiumsbokser med lasergravert motiv, melder Guideline.

GL SALMON FLY KIT.
GL SALMON FLY KIT.

Årets Guideline-katalog finner du ellers her.

Del dette:
Prev Sjekk Morten sin kjempegjedde
Next Mest nei på Bonten

Comments are closed.