More

  Mest nei på Bonten

  «Når vêromslaget melder seg, havmusa mot djupet dreg», heter det i de gamle strilesogene. Vi prøvde oss likevel, og vi ble i alle fall våte.

  I familien Florø-Larsen er det frasene mest ja eller mest nei som definerer i hvilken grad noe har gått bra eller dårlig. Da yngstemann av siddisbrødrene var med undertegnede på havmusjakt på Bonten, midt i Bergen by mandag kveld, ble det tvilsomt mest nei.

  Bjørn er i Bergen på jobb noen dager denne uken, og i går kveld hadde han lyst på en fisketur. Jeg var ikke vanskelig å be, og etter flere dager med pent vær og rapporter om kule fangster fra Bonten, bestemte vi oss for at det var her vi skulle satse.  Bonten er som en institusjon å regne i artsfiske-Norge, og en plass alle artsfiskere på et eller annet tidspunkt bør ha besøkt. Det er ikke det at kaien er spesielt sjarmerende, men det svømmer mye rart der ute i byfjorden. Signaturarten er havmus, men også glassvar, småflekket rødhai og kloskate har dukket opp her.

  Til sammen er det tatt rundt 40 arter fra kaien, noe som er nokså spesielt. Den ligger ellers fint til når det er meldt ti sekundmeter fra sør, slik det var mandag kveld. I retrospektiv hadde det kanskje vært bedre å fiske fra en kai der en når dypere enn 40 meter, men både vindstyrke, vindretning og det faktum at Bjørn aldri har kystmeitet fra Bonten, gjorde at dette ble kveldens naturlige valg.

  Fisket kan oppsummeres nokså kjapt: Bjørn hadde to brukbare run som ikke ledet til fast fisk, mens jeg hadde et godt run som resulterte i fast fisk, men også et reint snørebrudd etter to sekunder. Dette er bakdelen med å fiske midt i en gammel dumpeplass, der biler, ammunisjonskasser og sjøminer er en naturlig del av biotopen. Utover dette fikk vi hver vår sypike, så fullstendig blanbking ble det ikke. Men det var heller ikke mer enn så vidt.

  Bjørn Florø-Larsen
  Mest nei. Det er vi alle enige om.

  Utover det begredelige fisket hadde vi altså mye vær, men det var aldri noe problem å fiske effektivt. Vi hadde også besøk av Espen i en god time, og det ble god tid til fiskeprat i de til sammen seks timene vi orket å holde på. Slukdengerne som stakk innom i 21.00-tiden holdt ellers ut i et kvarter før de pakket i bilen igjen. Slik er det å ikke være nok skadet i skallen. Vi truet derimot på til over 01.00, men det var tydeligvis ikke vår kveld. Nuvel, en kan ikke vinne hver gang. En kjekk økt ble det uansett.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles