More

  Fluefiske i Slovenia – Fisketur

  Fluefiske i Slovenia? Flott fluefiske og fisketur i unike områder!

  Oppholdet er på 7 dager, med 6 dagers fiske. Hver gruppe får med seg egen guide, og guidene er virkelig dyktige! Du blir tatt med til de beste plassene, som du aldri hadde funnet på egenhånd. Det er mer enn 8 elver innen en kort radius i dette området, og guiden vet akkurat hvor man skal dra under de forskjellige forholdene. Dette er gull verdt, og du vil ikke bruke dyrebar fisketid på leting. Man ser mye fisk i de krystallklare elvene, men ofte trenger man litt tilvennnig og tips fra guidene for å lure de virkelig store. Her kan harren bli opp til 3kg, og det er muligheter for regnbuer opp mot 5-6kg. Mange er også ute etter den skjeldne marmorataørreten, og det finnes virkelig store eksemplarer av arten i disse elvene. Det finnes også brunørret her, så variasjonen er stor. Ikke det letteste fisket i verden – men det er akkurat slik vi vil ha det!

  Transport og innkvartering

  Du har ferie, og du skal slippe å tenke på alt det praktiske. Når flyet ditt lander i Jubliana/ Trieste sørger vi for at resten av turen går knirkefritt, og at dere får en fantastisk fisketur. Du hentes selvfølgelig på flyplassen ved ankomst, og transporteres tilbake til flyplassen ved hjemreise. All transport til/fra fiskeplassene står guiden for. Dere vil bo på et hotell som ligger bare et par minutter fra elven, og frokosten er inkludert. At hotellet ligger nære elven er en fordel, for da kan dere fiske litt om kvelden dersom dere fortsatt er fiskesugne etter middagen..

  Fiskeutstyr

  Dette er litt smak og behag, men vi anbefaller stenger i klasse #3, #4 eller #5 til ørret, harr og regnbue. Elvene er klare og ørretten kan være sky, så lett utstyr og lange tynne fortommer er en stor fordel. Til stor marmorataørret i de større elvene er utstyr i klasse #7 -8 bedre, dersom du vil sette av tid på å fiske etter disse. Det er kun lov til å fiske med én flue av gangen, og mothake skal klemmes ned dersom kroken ikke er mothakeløs

  Sesong for fluefiske i Slovenia

  Ørret- og harrsesongen begynner så fort snøsmeltingen er ferdig og klekkingene setter i gang, men vi anbefaler mai/juni og sept/okt som de aller beste månedene for fluefisket. Det klekker vanligvis bra med innsekter i disse periodene, og man har store sjanser for et godt tørrfluefiske. I sept/okt. er det fortsatt varmt, men temperaturen i lufta har blitt litt kjørligere og fisket blir mer behagelig.

  Klima / bekledning

  Det er en god del varmere i lufta så langt sør i Europa, men elvene er kalde og det gjør at ørreten og harren alltid har gode forhold. Det blir sjeldent mer enn11-12 grader i elva. Allikevel anbefaler vi at man bruker tynne, pustende vadere. Man befinner seg mye på land, og det kan bli veldig varmt uten pustende vadere. Husk solkrem!

  Forsikringer

  Vi anbefaler alle å tegne en kombinert reise-, skade- og avbestillingsforsikring. Kontakt gjerne oss for detaljer og tilbud.

  Nedlastninger

  Program 2013 – Last ned

   

  Kontakt

  Kontakt XXL Adventure

  Kontakt XXL Adventure for fluefiske i Slovenia

  Bildegalleri for Fluefiske i Slovenia

  [divider]

  Andre fluefiskereiser og eksotiske fisketurer

  [maplist categories=»308″ showdirections=»false» hidecategoriesonitems=»true» simplesearch=»true» hidefilter=»true» hidesort=»true» locationsperpage=»5″]

  [divider]

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles