More

  Raymarine lanserer neste nivå innen navigasjon

  Med den nye Axiom-serien lanserer Raymarine en teknologi den vanlige mannen i gaten aldri tidligere har kunnet kjøpe over disk. Daglig leder i Raymarine Norge, Rolf A. Fossumstuen, er henrykt.

  Av: Endre Hopland 

  – Axiom er muligens det mest spennende vi har kommet med siden Dragonfly og Quantum Radar, og dette er utrolig spennende for oss. Det vi gjør er nemlig å lansere en teknologi som aldri tidligere har vært tilgjengelig for den allmenne bruker. Prisen er også overkommelig, så dette er store nyheter, sier Rolf A. Fossumstuen til Hooked.

  Under Miami Boat Show, som ble avsluttet i helgen, var det relansering av merkenavnet Raymarine, med det nye og dristige budskapet: «Simply superior», eller «Enkelt og ypperlig» på godt norsk. Ny logo og nytt budskap følges nå opp av en rekke produktlanseringer som ifølge Fossumstuen innebærer en ny æra for for Raymarine som merkenavn for FLIR Systems. Dette skal også sette en ny standard innenn navigasjon.

  – Raymarine Axiom byr på to unike muligheter: Gyrostabilisert ekkolodd med 3D-visning og optisk radar. Her bruker vi termiske kamera av typen FLIR M100/M200 til å detektere noe som ikke er vann inn i synsfeltet, og varsle akustisk når dette skjer. Dette blir som ryggesensoren på bilen din, bare på vannet. På denne måten kan du også selv se hva som er problemet, sier Fossumstuen til Hooked.

  Det er den nye Axiom-serien MFD, med det nye operativsystemet LightHouse 3, som er grunnsteinen i den nye lanseringen. Serien kommer med 7´-, 9´- og 12´-utgaver, i et stilfullt design der hele fronten er laget glass. Skjermene er pakket med ny quad-prosessor, som gir kraft til rask betjening, og muligheten til å presentere 3D-ekkolodd.

  Ekkoloddbildet kan ellers stabiliseres med EV-1-sensorenheten fra Raymarine, som forøvrig også er den som benyttes i Raymarines Evolution sine autopilotsystemer.

  – Den nye serien leveres i tre utgaver, ren MFD, DV-modell som også har 600W digitalt ekkolodd og CHIRP-ekkolodd med DownVision og RV-modeller, som også har muligheten for tilkobling av den nye fire i en-svingeren for 3D-visning, DownVision, SideVision og fiskeekkolodd. For eksisterende Raymarine-kunder betyr dette at de kan benytte den svingeren de har i dag, og eventuelt anskaffe seg en ny svinger for 3D-visning, opplyser Fossumstuen.

  En annen og ny spennende løsning som kommer med de to nye, termiske kameramodellene som lanseres, M100 og M200, er ClearCruise eller såkalt visuell radar. Her analyseres bildene fra et termisk kamera, og om det er noe som ikke er vann, vil brukeren bli varslet og en kan se både hvor og hva som har utløst alarmen. Dette forenkler naturlig noik bruken sammenlignet med en radar, der en først må lære seg å tyde bildet.

  FLIR M100 er et fast kamera, men tilten kan justeres. M200 kan både tiltes og kjøres 360 grader. Begge modellene er IP-kamera for tilkobling til RayNet-nettverket. Oppløsningen er på 320×240 pixler, og de har 2x-zoom.

  Prisene på de nye Axiom- og M100/200-modellene ligger mellom 11 990 og 34 790 kroner uten svinger, mens FLIR-ene koster henholdsvis 29 990 og 41 990. Alle produktene er ventet leveringsklare i løpet av andre kvartal i 2017.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles