More

  Sjekk denne tjukkasen fra Vättern

  Det svømmer mye fin laks i de store sjøene i Sverige, og noen av disse hadde også hevdet seg godt blant eliten i den halvnomadiske stammen Bodis i Sør-Etiopia. Skjønte du lite av dette? Bare les videre.

  Av: Endre Hopland

  Jonas Andersson i Team Tranås Trolling landet nylig en Vättern-laks han sent kommer til å glemme. Fisken var 59 centimeter, et tall som aldri ville fått en erfaren laksefisker til å heve øyenbrynene. Legger en derimot til at dette faktisk var omkretsen til fisken, blir situasjonen en litt annen.

  Onsdag 15. februar la Andersson ut på Vättern med sølvblank laks som målsetning, og på en laue rigget på en Anchovy-agnskalle, tynget ned med med 60 gram bly og trukket etter en overflateparavan, hugg det altså tungt.

  Laksen som etterhvert havnet i håven var 86 centimeter lang, men altså hele 59 centimeter rundt buken. Dette gav en vekt på hele 9,16 kilo, noe som må kunne kalles nokså solid for en laks på denne lengden.

  Ifølge trollingentusiastene i Team Propell, som først meldte om den flotte fangsten, fisker Andersson på den østlige siden av Vättern. Rapportene forteller også om flere laks, røyer og en ørret på 2,5 kilo denne dagen. I tillegg mistet fiskeren enda en storlaks i håvingsprosessen.

  GOD KONDISJON: Laksen var 86 centimeter lang og hele 59 centimeter rundt buken. (Begge foto: Jonas Andersson)

  Som nevnt innledningsvis ville den bælfeite laksen til Andersson antagelig herjet i Sør-Etiopa. Blant halvnomadene i Bodis-stammen er det nemlig de feiteste som rager i toppen av hierarkiet.

  Laksen til Andersson er utvilsomt en bra fisk, men den er langt fra noen Vättern-rekord. Verdensrekorden på innsjølaks stammer nemlig herifra, en kjempe på fantastiske 20,4 kilo, tatt fra land.

  Du kan lese mer om storfangsten til Andersson på bloggen til Team Propell.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles