More

  Drømmefisken juni: Ørret på wobbler og en glemt klassiker

  Hver måned deler vi ut fire premier i Drømmefisken, blant annet for månedens historie og månedens bilde. I juni går disse til Atle Tangen og Fredrik Bjørnstad.

  Av: Endre Hopland

  Junivinnerne i vår store fiskekonkurranse Drømmefisken er kåret, og det var Lars Christian Holte som stakk av med premien for månedens største fisk, mens Ulrich Bugge kapret månedens jurypris.

  Les også: Vinn unik tur til Alaska verdt 250 000 kroner – dette er Drømmefisken

  De to andre prisene vi deler ut på månedlig basis er månedens historie og månedens bilde.

  I juni går premien for månedens bilde til Fredrik Bjørnstad og hans flotte ørret på 1100 gram, tatt i Mjøsa på en russisk wobbler fra Salm Lures. Liten tvil om at vi her har med en meget fornøyd ung fisker å gjøre.

  Premien for månedens historie går denne gangen til Atle Tangen, som måtte ty til en gammel klassiker som ikke har vært i bruk på flere år da favorittsluken hans forsvant. Det var ikke noe dumt valg. Her er historien i sin helhet:

  Helgen, utvidet med fri på mandag, var satt av til fisking og uteliv. Det ender som oftest opp med fisk opp til 300 gram, men tanken om å skaffe seg et lodd i Drømmefisken lå der. Det ble mange kast med sluk i løpet av helgen, med god utsikt til oterfiskerne som landet mye fisk. Det ble også noen panner med nydelig 250-grams ørret som var nesten oransje i kjøttet.

  På mandagen var det en del vak, men de med litt størrelse på var utenfor rekkevidde. Det var flott vær og litt for stille til å lure fisk med sluk, og etter noen timer ble favorittsluken, en svart 12 grams Spesial med gule prikker, slitt av. Da var det tid for å forsøke noe helt annet. Nederst i slukboksen lå en klassiker, en blank 7 grams Aura med røde prikker og blå streker. Den har ikke hengt i et snøret på lang tid (år).

  På første kastet smalt det på en flott 320 grams etter kun noen runder med snella. En fin utedag gikk over til å være en god fisketur. Etter en slurk med kaffe og rensing av fangsten, var det tid for kast nummer to med den nesten glemte, blanke klassikeren. Napp igjen! Det var god motstand, og snart lå en 430 grams flott ørret på land. Det toppet en utmerket helgetur på fjellet. Endelig med i konkurransen!

  Både Bjørnstad og Tangen vinner hver sin Cato Bekkevold-DVD om fjellfiske etter ørret og røye i Tydal. Vi gratulerer!

  Ønsker du å delta i Drømmefisken? Gå til www.hooked.no/drommefisken for å registrere deg og få muligheten til å vinne flotte premier hver eneste måned. Alle artikler og filmer om Drømmefisken finner du på www.hooked.no/dromme.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles