More

  I løpet av en dag fikk Vebjørn og Erlend elleve 2 pluss-ørreter på tørt

  Vebjørn Kielland og Erlend Solberg opplevde alle fluefiskeres våte drøm da de traff perfekte forhold og fantastisk bett i Svartá i sommer.

  Av: Endre Hopland

  For tre år siden besøkte fiskeeventyreren Vebjørn Kielland (22) elven Svartá i Skagafirði for første gang. Dette skjedde i forbindelse med et promoteringsprosjekt for elven, og det var islendingene Elias og Olafur, som han den gang knapt kjente, som dro den unge mossingen med på tur med fluestangen.

  – Planen var at vi skulle fiske en dag, og lage en liten film om elven og fisket her. Været var håpløst dårlig, og elven var flomstor, men vi fikk likevel noen fine fisker. Om vi klarte å lokke nye fiskere til Svartá med filmen vi lagde, tviler jeg likevel sterkt på, sier Kielland til Hooked.

  At Svartá var noe spesielt skjønte Kielland kjapt, selv under elendige forhold. Året etter valgte han derfor å reise tilbake. Han fisket bare en dag, med håp om å treffe bedre vær og det fisket han hadde blitt lovet året før.

  – Denne gangen var forholdene langt bedre, og jeg opplevde det beste tørrfluefisket jeg noen gang har vært med på. Den gangen trodde jeg at jeg hadde nådd toppen, og at jeg mest sannsynlig adri ville komme til å oppleve et lignende tørrfluefiske igjen, sier Kielland til Hooked.

  Der tok 22-åringen grundig feil. Fisket han og kompis Erlend Solberg hadde i Svará i år knuste nemlig alt av både gamle bragder og realistiske drømmer.

  – Det var helt ekstremt. Det går nesten ikke an å forklare hvor sykt det var. Vi fikk 13 fisker over to kilo i løpet av noen timer. To av disse tok på streamer, de resterende elleve på tørt. Det skal nesten ikke være mulig, sier han til Hooked.

   

  Kielland er, sin unge alder til tross, en meget erfaren fluefisker som jevnlig måler krefter med råsterk fersk- og saltvannsfiske verden rundt. Det han liker aller best er å utforske fiskeområder der det knapt har vært en flue i vannet noen gang. Hans mange fiskeeventyr har vi skrevet om tidligere (krever Hooked Pluss-medlemskap), og dette er utvilsomt inspirerende lesing for alle som går med en fiskeeventyrer i magen.

  At stor ørret og røye på flue er blant favorittfiskene har Kielland aldri lagt skjul på, og han kan også vise til mange flotte fangster av de nevnte artene. Fisket han opplevde i Svartá i sommer topper likevel det meste.

  Heldigvis for oss som ikke var til stedet denne sommerdagen, er Kielland også veldig dyktig med både kamera og redigeringsutstyr. Den åtte minutter lange filmen han har satt sammen fra turen er nok til å ta nattesøvnen fra selv den mest hardbarkede ørretfisker. Å publisere den nå når sesongen er på hell er egentlig dårlig gjort, men vi gjør det likevel. Se, nyt og drøm deg bort:

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles