More

  Variert festival med spennende fiskeforedrag

  I morgen åpner Villfiskfestivalen 2016 i Ål i Hallingdal, en fagsamling om ørretfiske og kultivering som også inkluderer god mat, drikke og musikk. Og programmet er spennende.

  Av: Endre Hopland

  Villfiskfestivalen så dagens lys i fjor, og arrangørene var så fornøyd med innhold og oppslutning at de bestemte seg for å satse videre. I morgen braker altså det hele løs, med offisiell åpning av Ål Sentralbanestasjon på Sundrehallplassen fra klokken 19.00. Her blir det servering av mat og drikke fra en nyrestaurert konduktørvogn, før Daily Hum drar i gang litt god, gammeldags sambarock for de fremmøtte. Utover kvelden møter Fanitullen med Øyvind Brabandt Trondheim i det arrangørene omtaler som et ruralt-urbant fellesuttrykk, før elektronikahelten Captain Credibel tar over showet i de sene nattetimer.

  Lørdag er det i Ål kulturhus det skjer, og førstemann på foredragslisten er professor Reidar Borgstrøm fra Landbrukshøgskulen på Ås. Foredraget hans starter klokken 11.00, og bærer navnet «Kultivering av fiskevatn», noe som bør være nokså selvforklarende.

  Fra klokken 12.00 er det oppdrettsanlegget i Hovet, som i år fyller 40 år, som skal belyses. Landbrukslærer, agronom og forfatter Hans Petter Evensen er mannen bak foredraget. Fra klokken 12.45 blir det servert fiskesuppe og øl, før sokneprest i Hol, Sveinung Hansen, tar for seg fisken som religiøst symbol fra klokken 13.15.

  En time senere skal forsker Jon Museth fra NINA i ilden med sitt foredrad «Bruk av storruse til næring og kultivering i innlandsfiske», før det faglige påfyllet avsluttes med filmskaper og forfatter Lars Nilssen sine tanker og erfaringer rundt håvfiske av gytende sik på senhøsten. «Sik o hoi!» sparkes i gang klokken 15.30.

  Utover kvelden står både grilling og mye god musikk på plakaten, og dersom du ikke har fått nok i løpet av fredagen og lørdagen, må du for all del ikke gå glipp av teknotennisturneringen søndagen. Eller hva med et elvebad? Villfiskfestivalen 2016 har noe for enhver smak, så ta en kikk her dersom du er interessert i billetter.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles