More

  Hedrer villfisken med egen festival

  Til helgen blir det invitert til fagsamling om ørretfiske og kultivering i Ål i Hallingdal. Arrangementet har fått navnet Villfiskfestivalen, og inkluderer mange gode foredrag, bokbad og musikk til langt på natt.

  Av: Endre Hopland

  Det er de to fiskekameratene Lars Monrad Vaage og Stein T. Bjella som står bak den aller første Villfiskfestivalen i Ål, og arrangørene legger ikke skjul på at de håper at det ikke blir den siste.

  – Det hadde vært fantastisk om dette kunne blitt et årlig arrangement, og det tror vi også det har potensial til å bli, sier Stein T. Bjella til Hooked.

  Kommende fredag dras altså Villfiskfestivalen 2015 i gang i Ål kulturhus og på Thon hotel Hallingdal. Det hele starter med bokbad, der Øystein Nord, Lars Nilssen og Trond Andersson spiller hovedrollene. Fra klokken 21.30 til langt på natt blir det musikk ved blant andre Ingrid Olava.

  Lørdagen er satt av til faglig påfyll, og en rekke dyktige og kunnskapsrike foredragsholdere medvirker (se program under). Blir du ikke lurere i løpet av denne dagen, er du trolig smart nok. Fra klokken 20.30 er det på hotellet det skjer, og fra to scener kommer musikken til å runge til de lyse morgentimer. Festivalen avsluttes forøvrig med tennisturnering (!) søndagen.

  Villfiskfestivalen

  – Bakgrunnen for at vi drar i gang denne festivalen er rett og slett av både Lars Monrad Vaage og jeg selv er fryktelig nysgjerrige på livet under vann. Vi har fisket ørret i mange år begge to, og nå hadde vi lyst til å lage en fagsamling med gode foredrag om aktuelle problemstillinger knyttet til kultiveringsarbeid i Norge, sier Bjella til Hooked.

  Bjella er selv musiker, og spiller sammen med Svartlamon Hardkor under festivalen. Den musikalske headlineren er unektelig Ingrid Olava, men arrangørene lover at det også er mye kvalitet i mange av de mindre kjente gruppene og artistene.

  Ingrid Olava
  Ingrid Olava. (Pressefoto)

  Villfiskfestivalen 2
  Svartlamon Hardkor. (Foto: Erlend Lånke Solbu)

  – Nå håper vi folk kjenner sin besøkelsestid. Det går an å kjøpe billetter via kulturhuset, men ålinger flest møter vanligvis i døren. Kommer det 100 personer er vi fornøyd, men vi har plass til mange flere, og håper på 200 eller 300. Helt ærlig vet vi jo ikke hvor populært dette blir, da det aldri er gjort før, men vi er optimister og gleder oss veldig, sier Bjella til Hooked.

  Les mer om Villfiskfestivalen 2015 her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles