More

  To døgn i Altaelva solgt for 190 000 kroner

  I løpet av av noen få kveldstimer torsdag fikk Villaksauksjonen 2016 inn 1 039 000 kroner. Selve rosinen i pølsen, to døgns fiske i Altaelva i Finnmark, gikk alene for svimlende 190 000.

  Av: Endre Hopland

  – Vi hadde et mål om å nå en million kroner i kveld, og det klarte vi med god margin. Vi er veldig fornøyde med givergleden, sier styreleder i Reddvillaksen, Jens Olav Flekke, til Hooked  Den ideelle organisasjonen han leder arrangerte Villaksauksjonen for tolvte gang nå i kveld. Oppmøtet i auksjonshuset på Grev Wedels plass 9 i Oslo var godt også i år. Primært var det fiskedøgn i små og store elver som røk under hammeren, men også fiskerelatert utstyr og lignende har fått nye eiere i kveld. Alle inntekter går uavkortet til Reddvillaksens arbeid for å gjøre nettopp det navnet deres bærer vitnesbyrd om.

  Under kveldens auksjon, som gikk mellom klokken 17.30 og 21.30, var fiskedøgn i til sammen 40 elver under hammeren. Dette ble det altså gode penger av. Der de mindre elvene gikk for noenlunde beskjedne summer mellom 5000 og 10 000 kroner, ble det kjapt snakk om alvorlig mye drøyere summer i de største og mest eksklusive elvene. Alta alene genererte hele 190 000 kroner. Dette er 60 000 mindre enn i fjor, men likevel en fantastisk sum for villaksvennene.

  Hvor mange døgn en får fiske og hvor mange fiskere som får være i aksjon om gangen, varierer fra elv til elv. I Alta, som er selve kronjuvelen blandt de norske lakseelvene som er med i auksjonen, er det en eneste stang over to døgn som blir auksjonert bort. Denne stangen kan riktignok gå på omgang mellom inntil tre fiskere, men med en prislapp på 190 000 kroner, er det vel nokså usannsynlig at fiskeren som fikk tilslaget kommer til å dele med noen.

  Reddvillaksens åpne nettauksjon åpner for øvrig 4. november. Her legges det ut en lang rekke flotte objekter, så dersom du ikke fikk med deg kevldens auksjon, har du nye muligheter om en ukes tid.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles