More

  Storørretkongen Inge Rønning gjorde det igjen

  Inge Rønning har lagt ned utrolig mange timer etter storørreten i Mistra de siste seks årene. Denne uken kom belønningen.

  Av: Endre Hopland

  At Inge Rønning vet hvordan han skal finne stor elveørret og lure disse til hugg er ingen statshemmelighet. Dette beviser han sesong etter sesong, og 1. mai i år toppet han alle tidligere fangster med en enorm Rena-ørret på nesten åtte kilo. Fisken som tok wobbleren hans i Mistra denne uken var ikke like stor, men henger ifølge fangstmannen selv likevel høyere.

  – Dette var en skikkelig slitefisk, og jeg har ventet på denne i seks år. Etter å ha tatt ørret på over fem kilo i Mistra flere år på rad, stoppet ting opp etter 2011-sesongen. Jeg bruker utrolig mye tid i Mistra hvert år, og har fått mange nestenfisker (nær femtallet), men det lille ekstra har manglet de siste årene. Helt til denne fisken smalt på, sier Rønning til Hooked.

  Ørreten som tok den ni centimeter lange Rapala Countdownen hans mandag, var 78 centimeter lang og 5,4 kilo tung. Dette er Rønning sin sjette ørret over fem kilo fra Mistra. Fisken er også 100 gram tyngre enn gamlepersen hans fra elven.

  – I en elv som Mistra er det mye som skal klaffe fra kroking til landing, og i og med at jeg har ventet så mange år på denne, og det faktum at den var gram større en min nest største ørret, så tror jeg faktisk dette er den fisken som henger høyest av alle fangstene mine. Dette handler også om forholdet jeg har til elven. Det er liksom her jeg liker meg best, sier Rønning til Hooked.

  Mandagens godfisk var relativt snill like etter at den tok, og først trodde ikke fiskeren at den var så stor. Etter en liten løpetur nedover elven, og et kjapt glimt av fisken, begynte han likevel å innse at dette var en ørret av grovere kaliber.

  – Den var rimelig stri mot slutten, og jeg måtte presse hardt på for å holde fisken i den hølen der jeg til slutt lyktes å håve den. Men det gikk, sier Rønning til Hooked.

  Storørretgrossisten er en del av Rapala sitt norske ProTeam, og det var altså en Countdown på ni centimeter som skulle til for å utløse hugget. I snitt blir det tatt ørret på over fem kilo i Mistra en gang hver sesong, så mandagens fangst er absolutt spesiell.

  – Med alle fiskerne som er i elven, føles det utrolig godt når en lykkes med satsinger. Dette er en opplevelse og følelse jeg unner alle ivrige fiskere. Dette er uten tvil den peneste MIstra-ørreten jeg har tatt, sier han til Hooked.

  Å toppe en fangst som dette tror Rønning blir vanskelig i år, men det sa han også etter Rena-ørreten 1. mai.

  – Det må i så fall bli en åtteplusser i Randselva til høsten, gliser han, og understreker samtidig at målet for resten av sesongen er å kose seg på tur med det han liker aller best, nemlig å gå langs elvebredden med fiskestangen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles