More

  Inge startet elvesesongen med enorm ørret på nesten åtte kilo

  Ørretsesongen i Renaelva skulle bare bli noen få timer gammel før Inge Rønning kroket en helt fantastisk fisk med en fullstendig latterlig kondisjonsfaktor. 

  Av: Endre Hopland

  – Dette er uten tvil tidenes sesongstart for min del, og jeg er redd det blir tidenes verste fortsettelse. Det skal nemlig litt til å toppe dette her. Det får så være, for jeg er helt vanvittig godt fornøyd, sier en smørblid storørretfisker til Hooked etter å ha landet sitt livs ørret.

  Renaelva åpent som vanlig ved midnatt natt til 1. mai, og Inge Rønning fra Rendal, som er en del av Rapala sitt ProGuide-team i Norge, var på plass tidlig i dag morges. Han fikk kjapt en flott ørret på 1,6 kilo, men det var først to timer ut i fiskeøkten at stangen hans virkelig skulle slå knute på seg.

  – Det er tidlig enda, og fisken var ikke veldig sprek, men den var utrolig seig og tung, så jeg måtte holde på med den en god stund. Dette er den bredeste og mest høyreiste ørreten jeg noen gang har sett, så den hadde litt av en side å dra fordel av ute i strømmen. Til slutt havnet den likevel i håven, sier Rønning til Hooked.

  Les også: Kjempeørret fra Femundsmarka

  Vel oppe på land ble den enorme ørreten målt til 83 centimeter og veid til hele 7,7 kilo. Dette gir en kondisjonsfaktor på nesten 1,4, noe som er nokså sinnssykt for en så stor ørret. Det er liten tvil om at tilgangen på mat er god for Renaelvas aller største innbyggere.

  Etter måling, veiing og fotografering, ble den grove fisken satt uskadd tilbake igjen. Dette er fast prosedyre blant de fleste seriøse storørretfiskere i Rena, og for Rønning var det aldri aktuelt å kakke drømmeørreten. Slike kjemper hører nemlig hjemme i elven, der de spiller en viktig rolle som både avlsfisker og toppredatorer.

  (Foto: Inge Rønning)

  Rønning har fisket hele livet, og det er ørreten som ligger hans hjerte nærmest. Som Hooked tidligere har skrevet er han heller ikke ukjent med å få store fisker. Kjempen fra åpningsdøgnet i Rena 2017 skiller seg likevel soleklart ut i mengden av flotte fangster.

  – Jeg har tidligere tatt ørret på 7,5 kilo i Randselva, men fisken jeg fikk i dag tidlig er den største ørreten jeg noen gang har fått. Den er også rundt to kilo tyngre enn den gamle persen min fra Rena. Det er langt mellom disse kjempene her, så jeg er veldig glad nå, sier han til Hooked.

  Les også: Fantastiske ørreter fra Randselva

  Ørreten hugg for øvrig på en 360 GT Searchbait fra Storm, en jigg som kommer på markedet i år. Rønning er ikke i tvil om at dette er et gummiagn som kommer til å fange mye stor fisk i løpet av sesongen. Skal en ta dømme etter statistikken fra Renaelva så langt i år, har han antagelig har et poeng…

  Du kan følge fisketurene til Inge Rønning og de andre norske ProGuidene til Rapala her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles