More

  Sjekk kjempeørreten som tok wobbleren til Anders i Randselva

  Hele 8,2 kilo veide den enorme ørreten som kastet seg over wobbleren til Anders Svalstad under fiske i Randselva tidligere denne uken.

  Av: Endre Hopland

  Anders Svalstad (34) fra Rendalen i Østerdalen er langt fra ukjent med å lande grov ørret, men fisken som glefset i seg Rapala BX Minnowen han sendte ut i Randselva etter mørkets frembrudd tidligere i uken, skiller seg virkelig ut i mengden.

  Les også: Fantastiske ørreter fra Randselva

  – Fisken tok vanvittig hardt og momentant, og den gikk rett opp i overflaten og plasket og rullet. Så satte den fart. Vi skjønte straks at det var en bra fisk, og heldigvis holdt den seg i en bakevje gjennom hele fighten, noe som gjorde ting litt enklere for meg. Når det er sagt var det både mørkt og mange glatte steiner på stedet, så det var nok av momenter som kunne gjort at kampen hadde fått et annet utfall, sier Anders Svalstad til Hooked.

  Etter rundt ti minutter hadde Svalstad kontroll på fisken, og snart lå den i håvmaskene. Det var ført da at fiskeren selv om kompisene Inge Rønning og Bjørnar Gunstad forstod hvor diger denne ørreten faktisk var.

  – Vi skjønte kjapt at gamlepersen på 6,8 kilo fra 2016 kom til å ryke, og det hadde vi rett i. Fisken var 90 centimeter lang og hadde et rundmål på 49 centimeter. Vekten stoppet på 8,2 kilo, sier Svalstad til Hooked.

  Svalstad, Rønning og Gunstad har besøkt Randselva hver høst de siste fem årene, og i løpe av disse turene har det blitt mange grove ørreter. Rønning sin 2014-fisk på 7,5 kilo var størst frem til i år, men må nå finne seg i en andreplass på storfisklisten. På de tre neste plassene har kompisgjengen hver sin fisk på sekstallet, samtlige tatt under noen magiske fiskedager i september 2016.

  – Det hører med til historien at både Inge og Bjørnar mistet storfisk på årets tur, og hadde stang ut der jeg hadde stang inn. Randselva er kjent for sin storørretstamme, og det er med dette i bakhodet vi reiser hvert år, selv om vi vet det er vanskelig å lykkes. Vi har vært heldige og hatt uttelling tidligere år, men det ligger utrolig mange timer bak hver storfisk. Det samme gjelder for Renaelva, som vi også fisker i, sier han til Hooked.

  Les også: Inge startet elvesesongen med enorm ørret på nesten åtte kilo

  Svalstad, som selv er del av det norske proteamet til Rapala, ser ikke for seg at han klarer å toppe kjempeørreten på 8,2 kilo med det første, men med tanke på hvor han fisker hver høst er det faktisk mulig.

  – Det går enda større fisker uti her, og vi har alltid trua, men mest av alt er jeg ydmyk for å ha fått denne opplevelsen sammen med gode kamerater, sier han til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles