More

  Sjekk det knuseverket

  Göran Billstedt trodde ikke sine egne øyne da han så hva som hadde gapt over svenskepilken hans utenfor Sørøya mandag. Allerede dagen etter slo Terje Steen til med en nesten like imponerende storfangst.

  Skal en ha mulighet til å komme i kontakt med den utrolig stilige flekksteinbiten må en nordover, og havområdene utenfor Sørøya huser noen eksemplarer av det svømmende knuseverket. Likevel er stangfangster nokså sjeldne. Til tross for dette har gjester hos Nordic Sea Angling landet ikke bare en, men to svære flekksteinbiter så langt denne uken. Den største av disse er i tillegg ny NSA-rekord.

  – To fantastiske fisker, sier Hannes Ribbner til Hooked.  Ribbner er fiskeguide hos NSA på Sørøya, og det var altså ved campen deres både Billstedt og Steen var gjester. Til NRK Nordnytt forteller Billstedt at storfangsten mandag kom som en stor overraskelse.

  – Jeg trodde først jeg hadde en torsk på kroken, så da den kom opp til overflaten trodde jeg ikke mine egne øyne, sier han.

  Flekksteinbiten han flekket opp veide hele 20,5 kilo.

  SONY DSC
  En flekksteinbit på 20.5 kilo er ikke dagligdags kost, selv i Storfiskens rike. (Foto: Rebecka Svensson)

  – Den er jo utrolig og en drømmefisk som svært sjelden tas. Selv har jeg aldri fått en av arten tidligere, sier den ivrige sportsfiskeren fra Göteborg.

  For ordens skyld: Det er det ikke mange andre som har, heller.

  Ribbner forteller at det ble et veldig leven om bord i båten til fangstmannen. Selv var han om bord i en båt like ved. På Sørøya ble det naturlig nok en liten feiring av den spektakulære fangsten mandag kveld, men i Storfiskens rike hviler en ikke på laurbærene.

  – Det er ganske sykt, men det ble tatt nok en flekksteinbit allerede tirsdag, sier Ribbner til Hooked.

  Tirsdagens flekksteinbit var ikke like stor som mandagens, men Terje Steen har likevel all grunn til å være fornøyd med fisken, som fikk 17,5 kilo ut av vekten.

  Flekksteinbit
  Flekksteinbit på 17,5 kilo er heller ikke mye å klage på. (Foto: Flemming Berg Christensen)

  Det skal bli spennende  se hva annet sykt som blir tatt på Sørøya i løpet av sommeren. Onsdag meldes det om uer på 6,2 og 6,8 kilo, og tidligere i uken ble det landet kveite på rundt 90 kilo. Det er ikke uten grunn at øya i Finnmark kalles Storfiskens rike.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles