More

  Judith knuste norgesrekorden

  Hele 13,23 kilo veide den enorme lysingen Judith Brommeland dro opp utenfor Sotra i Hordaland nå i pinsen. Det er større enn gjeldende norgesrekord og faktisk også registrert verdensrekord.

  – Jeg skjønte straks at det var snakk om stor fisk. Jeg har nemlig stilt bremsen på havfiskesnellen min slik at det må virkelig stor fisk til for å ta snøre, og det gjorde denne, sier Judith Brommeland til Hooked.

  Andre pinsedag var hun på sjøen utenfor Sotra sammen med både familie og venner. Reisefølget var fordelt i to båter, og turen gikk til en ytterst hemmelig plass, slik storfiskplasser gjerne er. Spesielt de som huser stor lysing. På mellom 110 og 120 meter fikk den ivrige havfiskeren det som etter alt å dømme blir den nye norgesrekorden på lysing.

  – Det ble en vilter kamp, og da jeg så hva som kom sigende fra dypet begynte pumpen virkelig å slå, og adrenalinet pumpet, sier Brommeland til Hooked.

  Selve landingen gikk udramatisk for seg, og da fisken tvang hele 13,23 kilo ut av vekten, brøt jubelen løs om bord.

  Lysing
  Hele 13,23 kilo veide den enorme lysingen Judith Brommeland fikk utenfor Sotra i pinsen. (Foto: Privat)

  – Jeg var med da kamerat Jon Steinseide fikk lysingen som er offisiell norgesrekord nå, så jeg visste at dette var en rekordfisk straks jeg så vekten, sier Brommeland, som har vært medlem i Bergen Havfiskeforening i rundt 15 år, og sittet i styret to tredjedeler av tiden.

  Den blide sotraværingen fisker hver gang muligheten byr seg, og det har hun gjort siden hun var liten jente. Fiskegalskapen har også den 19 år gamle sønnen hennes arvet.

  – Gubben er også interessert, men ikke i nærheten av like gale som min sønn og meg. Jeg har eget fiskerom hjemme, og egen båt. Han ville selge båten og kjøpe bobil i stedet, men da fikk han grei beskjed om at han måtte kjøpe seg en ny kone, også. Da skjønte han alvoret, gliser hun.

  Den enorme lysingen Brommeland fikk i pinsen er gode 1,2 kilo større enn gjeldende norgesrekord. Den ble veid på en digital vekt, og siden kontrollveid på fiskemottaket på Bontelabo. Da hadde den mistet en del vekt. Derfor fikk Brommeland målt sin egen digitalvekt opp mot Posten sine offentlig godkjente vekter, og med en feilmargin på bare 0,03 gram er det vekten 13,23 kilo som blir oppgitt når det nye norgesrekordkravet nå skal sendes.

  Lysing 2
  Den nøyaktige vekten på fisken rett etter fangts var 13,23 kilo. (Foto: Privat)

  – Det er litt papirmølle nå, men ting skal jo gå riktig for seg. Jeg har ellers  blitt gjort oppmerksom på at fisken er tyngre enn gjeldende verdensrekord også, så det kan godt hende at det blir en innmelding til IGFA, også, sier den stolte storfiskeren til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles