More

  Denne kveiten veier 170 kilo

  Hele 231 centimeter lang var kveiten tsjekkeren Frantisek «Frank» Polivka kroket og landet i Havøysund i Finnmark onsdag. Vekttabellen tilsier fantastiske 170 kilo.

  – Onsdag hadde vi besøk av en ekte dronning her i Havøysund, sier Brian Ahlers til Hooked.

  Ahlers er fiskeguide hos Norway Guide Fishing, som denne uken altså har han hatt gjester fra Tsjekkia, nærmere bestemt Pilsen. Det ble en kjempesuksess for turistene.

  Kjempekveiten til Polivka ble altså målt til hele 231 centimeter. Så stor fisk tas ikke til land ved campen til Norway Guide Fishing. Derimot blir vekten regnet ut basert på en lengdeformel, før fisken blir sluppet løs igjen. Dette er heldigvis en stadig mer utbredd metode når det kommer til store kveiter. Normalt blir de store kveitene målt i sjøen, men ikke i dette tilfellet.

  – Selv om guide Brian Ahlers hjalp til så godt han kunne, var gjestene meget utrygge på å håndtere den svære fisken i bølgene. Med adrenalinkrefter klarte de derfor å løfte den inn på dekk, selv om den egentlig var alt for stor til å løftes, sier campeier Hans Hagerup.

  Frank med 231cm helleflynder fanget på SG 3D herring shad haddock
  61 år gamle Frantisek Polivka fra Pilsen i Tjekkia med sitt livs fisk, en kveite på 170 kilo fra Havøysund. (Foto: Privat)

  Etter et par kjappe bilder ble fisken satt tilbake i sitt rette element, og den svømte hjem til sine egne jaktmarker på direkten.

  Den enorme kveiten falt for en 3D Herring på 25 centimeter fra SavaGear, for øvrig i torskefarger. Den 61 år gamle fangstmannen satte både personlig rekord, camprekord og tsjekkisk rekord med samme fisk.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles