More

  Sikret julelaksen på Vänern

  Karene i Team Trømborg har denne uken vært på den store, svenske innsjøen Vänern på jakt etter laks og ørret. Mandag ettermiddag smalt det.

  Av: Endre Hopland

  Med utror fra Mellerud, fisket kaptein Kjell Are Larsen, Jørn Anders Klerud og Alexander Graarud med wobblere i overflaten og agnfisk på riggen i det såkalte Mittlederen-området, melder Team Propell, som først omtalte saken.

  Et par timer over lunsjtider smalt det skikkelig på den ene dypriggstangen, og dermed ble det også action om bord. Etter en fin fight kunne til slutt Klerud lande en super julelaks på 90 centimeter. Vekten pendlet mellom ni og ti kilo i båten, men stabiliserte seg på 9,35 i land senere på dagen.

  Den flotte laksen tok en laue taklet i en Jackpot-skalle, montert bak en VK-flasher. Den sølvblanke fisken er også ny pers for fangstmannen, som ifølge rapportene smilte fra øre til øre i lang tid etter at fisken var landet.

  Les også: Kjempelaksen førte Christer 1,5 kilometer nedover Altaelva

  Vänern er Sveriges største innsjø, både når det gjelder flateinnhold (5648 km²) og volum (153 km³). I Europa er det den tredje største innsjøen etter Ladoga og Onega. I hele verden er den nummer 29 i størrelse. Väneren ligger 44 meter over havet, og gjennomsnittlig dybde er 27 meter. Sjøens største dyp er 106 meter.

  Med hele 35 forskjellige fiskearter er Vänern ekstremt artsrik, men det er den spesielle innsjølaksen og den storvokste ørreten som gjør den til et yndet tilholdssted for mange sportsfiskere.

  Du kan lese mer om laksefangsten til Team Trømborg, og fisket på Vänern, på bloggene til Team Propell og Kjell Are Larsen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles