More

  Kjempelaksen førte Christer 1,5 kilometer nedover Altaelva

  En time med knallhardt press, halvannen kilometer med flomstor elv og fire turer på land var det som måtte til før kjempelaksen til Christer Kristoffersen fra Stjørdal lå i håven sent tirsdag kveld.

  Av: Endre Hopland

  – Det ble en skikkelig fight. Det er enormt med vann i elven, og laksen brukte strykene godt. Jeg kjørte den knallhardt, men likevel tok det en time før vi fikk landet den. To forskjellige vekter stoppet på 21,5 kilo, og det er den største laksen jeg noen gang har fått, sier Christer Kristoffersen til Hooked.

  Kristoffersen, som er en del av Guideline sitt Power Team, har fisket siden han var ti år gammel. Sommerfiske etter nygått storlaks er den soleklare favoritten, og det er Stjørdalselva som er hjemmebanen hans. Gode kompiser og kontakter gjør likevel at han får være med på laksefiske i den verdensberømte Altaelva med jevne mellomrom, og det var altså her han fisket da hans livs laks tok den hjemmelagde Sunray-fluen han presenterte sent tirsdag kveld.

  Les også: Etter 56 år med fiske satt endelig storlaksen

  – Kampen med fisken førte båten halvannen kilometer nedover elven, og jeg måtte på land fire ganger underveis. Det var skikkelig action, sier storfiskeren til Hooked.

  Etter mange år med laksefiske vet Kristoffersen godt hvordan han skal håndtere storfisk. At gamlepersen på rundt 18 kilo (ikke skikkelig veid) nå er grundig knust, er han ellers meget godt fornøyd med.

  – Det er spesielt å komme over 20-kilosgrensen, og det var en fantastisk opplevelse. Jeg tok ikke et kast til etter denne fisken, men dykket i stedet dypt ned i whiskey-flasken. Slike fisker må feires på skikkelig vis, gliser han.

  Etter at storfisken var landet, veid og fotografert, fikk den svømme uskadd tilbake i verdens beste lakseelv. Ifølge fiskeren selv var kjempelaksen i god form, og tilsynelatende ikke særlig medtatt etter kampen.

  – Disse digre laksene ruser ikke av seg som den mindre fisken gjør, men er bare konstant steintunge og bruker størrelsen sin og strømmen i elven for alt det er verdt, forteller han.

  Les også: Lakseminner fra Bjøra

  Nå har Kristoffersen sovet ut etter den strabasiøse kampen med Alta-kjempen, og da Hooked snakket med han torsdag ettermiddag, var han på vei til fjells for å fiske storrøye med tørrflue.

  – Alta er virkelig Mekka for oss som liker å fiske laks og røye, og akkurat nå er forholdene perfekte. Ganske bra timing for en ukes fiskeferie, for å si det slik. Vannet vi er på vei til nå huser røye på både tre og fire kilo, men vi har aldri tidligere prøvd det om sommeren, så dette blir spennende, sier han til Hooked.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles