More

  Norsk 16. plass i fluefiske-VM

  Norge tok en respektabel 16. plass under VM i fluefiske i Colorado i USA denne uken. Erlend Vivelid Nilssen ble beste nordmann i den individuelle konkurransen, men årets norske prestasjon var det utvilsomt mesterskapsdebutant Terje Haugen Lie som stod for.

  Av: Endre Hopland

  – Vi kunne vært heldigere med sonene våre, men slik er det bare. Det viser seg at når fisket blir særdeles vanskelig, så er vi ikke gode nok som lag sammenlignet med de beste i verden. Noen virkelig gode øyeblikk har vi likevel å se tilbake på, og da vil jeg spesielt trekke frem Terje Haugen Lies utrolige seier i første økt, i hans aller første mesterskap noen gang. Ellers avsluttet Erlend Vivelid Nilssen bra med en solid 3. plass i siste økt. Laget har for øvrig jobbet godt sammen, og alle takker for interesse og støtte som er vist under mesterskapet, sier landslagskaptein Cato Vivelid Nilssen etter årets VM i det amerikanske høyfjellet.  Norge endte altså på en 16. plass under verdensmesterskapet. Dette er slett ikke verst i konkurranse med verdenseliten, men ting så faktisk lenge enda lysere ut for nordmennene. Etter første fiskeøkt i de flotte elvene i Vail i Colorado lå faktisk det norske laget helt oppe på en 4. plass. Etter andre fiskeøkt måtte de røde-, hvite og blå se seg forbigått av et par land til, men en syvendeplass etter første fiskedag er likevel en prestasjon det står respekt av.

  Les også: Haugen Lie og Piscatorius til topps i NM

  – Under andre konkurransedag ble det bare fisket en økt. Denne endte med varierende resultater for det norske laget, som endte dagen på en 10. plass. Dette var et godt utgangspunkt for fredagen, og håpet om å klatre flere plasser levde i beste velgående, sier pressekontakt for det norske fluefiskelandslaget, Regine Emilie Mathisen, til Hooked.

  Dessverre gikk ikke ting helt veien under siste konkurransedag, og de norske fluefiskerne måtte se seg forbigått av ytterligere fem nasjoner. Dermed ble det altså en 16. plass på våre utsendinger, noe som isolert sett er et bra resultat, men likevel litt skuffende for laget som lå så godt an.

  Veien opp til de aller beste er fremdeles veldig lang. Årets verdensmestere ble Spania, som noterte seg for 133 plassiffer, 230 560 poeng og tilsammen 302 tellende fisk. Frankrike kapret på sin side andreplassen med 150 plassiffer, 223 040 poeng og 293 tellende fisk. Vertsnasjonen USA knep tredjeplassen med 162 plassiffer, 214 140 poeng og 289 tellende fisk. Til sammenligning endte Norge på 326 plassiffer, 112 380 poeng og 146 tellende fisk.

  I den individuelle konkurransen var det altså Erlend Vivelid Nilssen som ble beste nordmann med en finfin 34. plass. Den meget solide 3. plassen i siste fiskeøkt var selvsagt sterkt medvirkende til dette. Den fullstendige resultatlisten finner du her, mens fluefiskelandslaget sine aktiviteter som vanlig kan følges på deres egne Facebook-sider.

  PS: Norge og Japan var de eneste to nasjonene som hadde kvinnelige fiskere i rekkene sine under VM. Ingvild Aurdal gjorde som alltid en fin figur med fluestangen, og er utvilsomt en inspirasjon for andre fluefiskere med en landslagsdrøm i magen.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles