More

  Fikk rekordstor pelamide i Oslofjorden

  I fjor var det fullstendig pelamide-feber i Oslofjordsystemet, og hundrevis av fiskere landet råsterke, tropiske gjester på stang like utenfor hovedstaden. Nå er de tilbake, og de er både større og sterkere.

  Av: Endre Hopland

  – Jeg fikk et tosifret antall pelamider i fjor, men i år har det bare blitt et par turer, og da har jeg stort sett endt opp med makrell. I går prøvde jeg meg på en av plassene som leverte mye fisk i fjor, og da smalt det til i Speed Target-wobbleren. Fisken var skikkelig sterk, og jeg skjønte raskt hvilken art det var snakk om og at den nok var ganske stor. Vel oppe i båten ble fisken veid til 2,5 kilo, men kontrollveid på digitalvekt tre timer senere veide den 2,26 kilo, sier Finn Jørgen Solberg til Hooked etter dorgeturen onsdag kveld.  Solberg dorget med fem knops fart i Bunnefjorden i Oslofjordsystemet da pelamiden hugg, og til tross for at han havnet midt i en seilbåtregatta under kampen med fisken, fikk han altså landet den. Og bra var det. Den gjeldende norgesrekorden for arten er nemlig på 1816 gram, en fisk tatt av Sven Erik Kristoffersen i Bunnefjorden i 2015. Solberg sin fisk på 2260 gram og 55 centimeter er dermed ny norgesrekord.

  – Det er jo moro, men jeg tviler vel sterkt på at dette er en rekord som kommer til å bli stående. Jeg er helt sikker på at jeg var i kontakt med større fisk enn dette i fjor, og dersom pelamidene nå er tilbake, tar det nok ikke lang tid før fjorden er full av fiskere, igjen. Da tror jeg rekorden ryker kjapt. Men det er jo moro å få en norgesrekord da, sier Solberg til Hooked.

  Rapportene om årets første pelamider på stang tikket inn tidligere i sommer, men så langt har det bare vært snakk om sporadiske fangster. I hvilken grad det er snakk om overvintrende fisk eller et nytt innsig er vanskelig å si sikkert, men i og med at det er tatt en god del eksemplarer på svensk side i løpet av sommeren, er det sannsynlig at det er ny fisk som har trukket nordover. At enkelte fisker har overvintret i Bunnefjorden er likevel hevet over enhver tvil, da arten ble tatt på garn flere ganger i løpet av vinteren og våren.

  Rekordfisken til Solberg blir for øvrig en bedre grillmiddag. Pelamiden er nemlig en utmerket matfisk, med en kjøttkonsistens og smak som ligger et sted mellom makrell og tunfisk.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles