More

  Norgescupen i fluefiske er avgjort, og Erlend Vivelid Nilssen er historisk

  I helgen gikk sesongens tredje runde av Norgescupen i fluefiske av stabelen, og nok en gang gjorde Erlend Vivelid Nilssen og Team Piscatorius rent bord.

  Av: Endre Hopland

  I midten av mai vant Erlend Vivelid Nilssen fra Askøy utenfor Bergen første runde av Norgescupen i fluefiske suverent. Laget hans, Team Piscatorius, tok også en klar seier i lagfisket. Historien gjentok seg i andre runde midt i juni, og da tredje runde gikk av stabelen nå i helgen, viste Vivelid Nilssen at han ikke har lagt på latsiden i ferien.  Med fire plassiffer, 20 fangede fisk og 1284 poeng, var Askøy-fiskeren nemlig i en klasse for seg selv under Norgescupstevnet i Hol. Nærmeste konkurrent var lagkamerat og nevø, Cato René Vivelid Monsen, som endte på fire plassiffer, åtte fangede fisk og 578 poeng.

  Tredjeplassen i Hol gikk til Joar Laksy, også han fra Team Piscatorius. Med seks plassiffer, seks fangede fisk og 476 poeng, sørget han for at askøyværingene tapetserte pallen også i tredje runde av Norgescupen.

   

  Med tre strake seire er det nå ingen som kan ta igjen Erlend Vivelid Nilssen i årets Norgescup. Dermed blir han sammenlagtvinner i turneringen for fjerde år på rad, noe som gjør han historisk i norsk konkurransefluefiskesammenheng. En slik prestasjon er det nemlig ingen andre norske utøvere som kan vise til.

  Legger vi til de to tidligere seirene hans, viser statistikken nå seks Norgescupseire til landslagsfiskeren. Dette gjør Vivelid Nilssen også til den mestvinnende konkurransefluefiskeren i Norge gjennom tidende. Og fremdeles er han bare 31 år gammel.

  Siden de tre pallplasserte fiskerne i Hol er på samme lag, sier det seg selv at også lagseieren ble med tilbake til Askøy. Med 13 plassiffer, 37 fisk landet og 2494 poeng, var seieren også soleklar. Nærmeste konkurrent var Team Eikre-Fly med 24 plassiffer, 15 fangede fisk og 958 poeng.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles