More

  Norgescupen i fluefiske er avgjort, og Erlend Vivelid Nilssen er historisk

  I helgen gikk sesongens tredje runde av Norgescupen i fluefiske av stabelen, og nok en gang gjorde Erlend Vivelid Nilssen og Team Piscatorius rent bord.

  Av: Endre Hopland

  I midten av mai vant Erlend Vivelid Nilssen fra Askøy utenfor Bergen første runde av Norgescupen i fluefiske suverent. Laget hans, Team Piscatorius, tok også en klar seier i lagfisket. Historien gjentok seg i andre runde midt i juni, og da tredje runde gikk av stabelen nå i helgen, viste Vivelid Nilssen at han ikke har lagt på latsiden i ferien.

  Med fire plassiffer, 20 fangede fisk og 1284 poeng, var Askøy-fiskeren nemlig i en klasse for seg selv under Norgescupstevnet i Hol. Nærmeste konkurrent var lagkamerat og nevø, Cato René Vivelid Monsen, som endte på fire plassiffer, åtte fangede fisk og 578 poeng.

  Tredjeplassen i Hol gikk til Joar Laksy, også han fra Team Piscatorius. Med seks plassiffer, seks fangede fisk og 476 poeng, sørget han for at askøyværingene tapetserte pallen også i tredje runde av Norgescupen.

   

  Med tre strake seire er det nå ingen som kan ta igjen Erlend Vivelid Nilssen i årets Norgescup. Dermed blir han sammenlagtvinner i turneringen for fjerde år på rad, noe som gjør han historisk i norsk konkurransefluefiskesammenheng. En slik prestasjon er det nemlig ingen andre norske utøvere som kan vise til.

  Legger vi til de to tidligere seirene hans, viser statistikken nå seks Norgescupseire til landslagsfiskeren. Dette gjør Vivelid Nilssen også til den mestvinnende konkurransefluefiskeren i Norge gjennom tidende. Og fremdeles er han bare 31 år gammel.

  Siden de tre pallplasserte fiskerne i Hol er på samme lag, sier det seg selv at også lagseieren ble med tilbake til Askøy. Med 13 plassiffer, 37 fisk landet og 2494 poeng, var seieren også soleklar. Nærmeste konkurrent var Team Eikre-Fly med 24 plassiffer, 15 fangede fisk og 958 poeng.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles