More

  Norge tok 49 medaljer under nordisk mesterskap i casting

  I helgen gikk Nordisk Mesterskap i casting og fluekasting av stabelen i Eskilstuna i Sverige, og Norge gjorde en meget god figur.

  Av: Endre Hopland

  Det var en god delegasjon nordmenn som reiste østover til Sverige for å delta i det nordiske mesterskapet, og med hele 49 medaljer innkassert fordelt på casting og fluekasting, ble mesterskapet en stor suksess sett med norske øyne. Icasting ble det til sammen fem gull, åtte sølv og 14 bronse, mens det i fluekasting ble ni gull, seks sølv og syv bronse.  – Anita Strand fra Holmestrand tok alene fem gull og en bronse, mens Grethe F. Josephsen fra Horten tok gull i Ørret lengde. Mikael Blomberg fra Skien tok på sin side gull i Sjøørret lengde med hele 49, 87 meter som lengste kast, mens Jan Vidar Josephsen fra Kristiansand ble nummer to i samme klasse med et kast på 46,21 meter, sier generalsekretær i Norges Castingforbund, Thorgeir Gustavsen til Hooked.

  Utenom disse tok Steinar Røstad fra Tønsberg gull i Laks lengde, med et lengstekast på 55,30 meter.

  – Dette er et riktig godt tohåndsfluekast. Vidar Næss fra Sandefjord gjorde også sine saker bra, men havnet like bak med et kast på 54,97 meter, sier Gustavsen.

  Den samme Næss tok ellers andreplass i klassen Spey 15,1´, mens Geir Hansen fra Bergen havnet på plassen bak. I klassen Spey 18´ var det derimot Næss som havnet på tredjeplass, mens Hansen gikk helt til topps.

  I castingøvelsene viste generalsekretæren selv seg dominant, og Holmestrandmannen som kaster for Drammens Sportsfiskere stakk av med gullet i både Flue presisjonog Haspel Arenberg. Det ble ellers sølv i Haspel lengde enhånds og Flue lengde tohånds, mens bronsene kom i Flue lengde enhånds, Haspel lengde tohånds og Rulle lengde tohånds.

  – Dette ble en god avslutning på sesongen, som startet med seier i veteran-VM i øvelsen Flue presisjon. Med elleve medaljer i norgesmesterskapet, lå det jo en forventning også til nordisk, sier han til Hooked.

  Gull ble det også på Per Øivind Ask fra Drammen/Hokksund, både i Rulle presisjon og Haspel lengde enhånds. Utover dette ble det også sølv i øvelsene Haspel presisjon, Haspel lengde tohånds og Rulle lengde tohånds, samt bronse i Haspel Arenberg.

  De siste medaljene var det Åge Larsen og Trond Haraldsen som stod for. Larsen tok gull i Flue lengde enhånds og bronse i Flue presisjon, Haspel lengde enhånds og Flue lengde tohånds. Haraldsen tok på sin side bronse i Rulle presisjon og Haspel presisjon.

  – Et veldig bra mesterskap, og det var en godt fornøyd gjeng som reise hjem søndag, sier Gustavsen.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles