More

  Nå kan du nominere dine Gullkroken-kandidater

  Lørdag 31. oktober åpnes Storsalen på selveste Chateau Neuf for sportsfiske-Norge, da vi tradisjonen tro feirer lidenskapen vår med prisgallaen Gullkroken. Nå kan du nominere de du mener fortjener en av årets gullkroker.

  Av: Endre Hopland

  Gullkroken, prisgallaen som hyller sportsfiskeren og sportsfisket i Norge, har i løpet av bare få år slått seg opp som et absolutt must-arrangement når fiskeåret begynner å gå mot slutten. Etter først å ha vokst seg for stort for Riksscenen og siden Christiania Teater, blir årets store fiskefest altså arrangert i Storsalen på Chateau Neuf.  Allerede nå kan du bestille billetter til den store happeningen. Disse koster 250 kroner per stykk, pluss 25 kroner i avgifter, og bestilling gjøres via Billettservice. Erfaringsmessig er det en klar fordel å være tildig ute med bestillingen, da det fort blir rift om plassene. Gullkroken er nemlig noe norske sportsfiskere fra alle grener vil ha med seg.

  Gullkroken er en fest for hele sportsfiske-Norge, men det er også en prisgalla der vi gjør litt ekstra stas på noen av dem som virkelig har utmerket seg i miljøet vårt det siste året. Det skal i år deles ut ni gullkroker, men juryen har også mulighet til å dele ut en tiende, en egen hederspris til en person som har utmerket seg og/eller utrettet store ting i sportsfiske-Norge over lang tid.

  I år som tidligere år trenger arrangørene og juryen din hjelp til å finne verdige gullkrokvinnere i det forskjellige klassene, så det er ytterst viktig at du nominerer den eller dem du mener fortjener denne gjeve utmerkelsen. Husk på at juryen umulig kan ha oversikt over alt som rører seg i det store sportsfiskemiljøet vi har her i landet, og at de derfor er helt avhengig av å høre fra nettopp deg.

  I år deles det ut gullkroker i følgende kategorier: Årets ferskvannsfisker, Årets saltvannsfisker, Årets arts/specimenfisker, Årets konkurranseutøver/fisker, Årets fluefisker, Årets klubb/forening, Årets filmklipp, Årets junior og Årets fiskeprofil. Noen få av disse er nye av året, mens de fleste kategoriene har fulgt med Gullkroken siden oppstarten.

  I kategoriene Årets ferskvannsfisker, Årets saltvannsfisker, Årets fluefisker og Årets arts/specimenfisker vil juryen legge til grunn en helhetsvurdering av kandidatene med deres tilhørende fiskerelaterte prestasjoner i Norge og norske farvann. Når det gjelder Årets konkurranseutøver/fisker blir også prestasjoner i utlandet tatt med i vurderingen, da vi har mange landslagsrepresentanter som deltar i både EM og VM av diverse slag.

  Årets klubb/forening er nokså selvforklarende, men kategorien omhandler primært enkeltstående lag og organisasjoner, samt lokallag av landsdekkende større medlemsorganisasjoner som for eksempel NJFF.

  Når det gjeder Årets filmklipp-kategorien stilles det litt flere krav til nominasjon. Kategorien er satt opp for folk flest, og filmklippet som blir nominert må være åpent og gratis på nett. Det kan være en del av en serie, men det er ikke et must. Klippet skal primært omhandle temaet lidenskap for fiske og/eller fiskeglede. Filmklippet skal være skapt av fiskere, og ikke større, profesjonelle produksjonsselskap. Her vil juryen foreta en helhetsvurdering av alle kandidatene.

  De to nye kategoriene av året er Årets junior og Årets fiskeprofil. Årets junior handler, som navnet tilsier, om å gjøre stas på våre yngre fiskere. Her blir alle former for sportsfiske bakt inn i samme kategori, og prisen skal gå til en junior som har utmerket seg spesielt mye i 2015. Med junior menes en fisker som fyller 18 år i løpet av 2015 eller yngre enn dette.

  Årets fiskeprofil-kategorien er ikke helt ulik juniorklassen, bortsett fra at en her kan nominere sportsfiskere i alle aldre. Kategorien er veldig åpen, og du nominerer den personen du mener formidler fiskeglede og kunnskap på best måte, og er en god ambassadør for lidensapen vår.

  Alle årets kategorier finner du her. Vil du rett til den kategorien der du har en kandidat, trykker du direkte på kategorinavnet litt lenger oppe i saken. Vær gjerne nøye når du forklarer hvorfor akkurat din kandidat fortjener en gullkrok, og legg ved linker som viser kandidaten sine prestasjoner.

  Vi håper vi ser deg i Oslo siste helgen i oktober, og på forhånd takk for hjelpen med å finne de beste kandidatene.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles