More

  NM i sjøisfiske er satt på vent

  Det blir ikke arrangert NM i sjøisfiske på Løgninfjorden denne helgen. Arrangørene ser nå på muligheten til å flytte arrangementet til Hjellbotn utenfor Steinkjer.

  Av: Endre Hopland

  – Vi er nå på stand by. Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å arrangere NM på den isen som nå ligger på Løgninfjorden, sier Bjørn Florø-Larsen i arrangementkomiteen til Hooked.  Florø-Larsen var optimist etter at flere titalls fiskere hadde en super dag på isen i går, inkludert 12-13 arter og mye fin fisk, men værgudene har altså ikke spilt på lag i løpet av natten.

  Les også: NM i sjøisfiske går som planlagt

  – Elementene styrer vi dessverre ikke, og vi må tenke sikkerhet først. Hadde vi vært en kameratgjeng på fire-fem stykker som hadde reist oppover og møtt denne isen, hadde vi nok bitret oss gjennom dagen. Isen er god nok til det. Men vi slipper ikke 90 fiskere utpå her. Det er ikke forsvarlig, sier han til Hooked.

  Sjøåsen fjordhotell er fullbooket, og fiskere fra hele landet har reist til Namdalseid for å delta i NM i sjøisfiske. Arrangementkomiteen gjør nå alt i sin makt for å arrangere konkurransen på en alternativ location.

  – Vi har folk ute for å sjekke forholdene i Hjellbotn. Her har isen lagt lenge, og området ligger mer skjermet enn Løgninfjorden. Om isen er god nok, flytter vi konkurransen her, sier Florø-Larsen til Hooked.

  Les også: Søvnløs på Løgninfjorden

  Den alternative fjorden vet ikke arrangørene så veldig mye om. Dermed kan årets NM i sjøisfiske bli veldig åpent og alternativt.

  – Det er visst tatt noen kloskater og havabborer her tidligere, men det er omtrent det vi vet. Det er bare 12-15 meter dypt her, men det er i alle fall saltvann, forteller han.

  Hooked kommer tilbake med siste nytt om årets NM i sjøisfiske så snart det er fattet en beslutning.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles