NM i sjøisfiske er satt på ventDel dette:

Det blir ikke arrangert NM i sjøisfiske på Løgninfjorden denne helgen. Arrangørene ser nå på muligheten til å flytte arrangementet til Hjellbotn utenfor Steinkjer.

Av: Endre Hopland

– Vi er nå på stand by. Det er ikke sikkerhetsmessig forsvarlig å arrangere NM på den isen som nå ligger på Løgninfjorden, sier Bjørn Florø-Larsen i arrangementkomiteen til Hooked.Florø-Larsen var optimist etter at flere titalls fiskere hadde en super dag på isen i går, inkludert 12-13 arter og mye fin fisk, men værgudene har altså ikke spilt på lag i løpet av natten.

Les også: NM i sjøisfiske går som planlagt

– Elementene styrer vi dessverre ikke, og vi må tenke sikkerhet først. Hadde vi vært en kameratgjeng på fire-fem stykker som hadde reist oppover og møtt denne isen, hadde vi nok bitret oss gjennom dagen. Isen er god nok til det. Men vi slipper ikke 90 fiskere utpå her. Det er ikke forsvarlig, sier han til Hooked.

Sjøåsen fjordhotell er fullbooket, og fiskere fra hele landet har reist til Namdalseid for å delta i NM i sjøisfiske. Arrangementkomiteen gjør nå alt i sin makt for å arrangere konkurransen på en alternativ location.

– Vi har folk ute for å sjekke forholdene i Hjellbotn. Her har isen lagt lenge, og området ligger mer skjermet enn Løgninfjorden. Om isen er god nok, flytter vi konkurransen her, sier Florø-Larsen til Hooked.

Les også: Søvnløs på Løgninfjorden

Den alternative fjorden vet ikke arrangørene så veldig mye om. Dermed kan årets NM i sjøisfiske bli veldig åpent og alternativt.

– Det er visst tatt noen kloskater og havabborer her tidligere, men det er omtrent det vi vet. Det er bare 12-15 meter dypt her, men det er i alle fall saltvann, forteller han.

Hooked kommer tilbake med siste nytt om årets NM i sjøisfiske så snart det er fattet en beslutning.

Del dette:
Prev Fiskernes mester-trailer i HD
Next NM i sjøisfiske flyttes til Hjellbotn

Comments are closed.