More

  NJFF-konferanse med fokus på fiske og forvaltning i sjøen

  Fremmede arter i norske farvann, fritt fiske kontra fiskeravgift, artsfiskere med ny kunnskap, fang og slipp på kveite og fremtidig fiske etter makrellstørje er bare noen av temaene som skal belyses når NJFF inviterer til konferanse i Bergen i månedsskiftet mars/april.

  Av: Endre Hopland

  – For en gangs skyld har vi en hel konferanse med fisk som tema, helt uten laks og sjøørretproblematikk. Her handler det om sportsfiske og forvaltning i sjøen, og konferansen er åpen for alle, sier konferanseansvarlig Steinar Paulsen i NJFF.  Det hele braker løs på Scandic Bergen Airport fra klokken 10.00 fredag 31. mars. Konferansier er Espen Farstad, informasjonssjef i NJFF, og det er Otte Bjelland fra Havforskningsinstituttet som åpner ballet med sitt foredrag om nye arter i norske fjorder. Etter dette tar Øyvind Fjeldseth fra NJFF over, og kommer med en statusrapport for havabboren langs kysten vår, inkludert nye data fra Havabborprosjektet.

  Fiskeridirektoratets arbeid med forvaltning av ikke-kommersielle arter er neste punkt på programmet, signert Trond Ottemo fra Fiskeridirektoratet. Etter litt lunsj, går Bjørn Florø-Larsen på podiet for å snakke om artsfiske, den nye trenden som også genererer mye ny artskunnskap.

  Fang og slipp på torsk og kveite er temaet når Keno Ferter fra Havforskningsinstituttet får ordet litt utpå ettermiddagen. Debatten rundt fang og slipp har for mange tradisjonelt sett dreid seg om laksefiske og fluefiske etter ørret, men med fremveksten av målrettet fiske etter sårbare saltvannsarter som for eksempel kveite i sør, er debatten mer aktuell enn noen gang.

  Odin Kirkemoen fra NMBU retter på sin side fokus mot sportsfiskerne og deres fangster i Oslofjorden, blant annet med resultater fra undersøkelse av fritidsfiskere og deres fangster i fjorden, når han holder foredrag fredag ettermiddag. Siden får Ferter ordet igjen, og vil ta for seg kartlegging av fritidsfisket i Norge.

  Kenneth Bruvik fra NJFF Hordaland avslutter foredragsbiten fredag med sine tanker og erfaringer rundt det å bruke fritidsfiske som undervisning og alternativt skoletilbud. Den faglige delen er likevel ikke over. Til slutt i programmet fredag blir det nemlig paneldebatt om registrering av fritidsfiskere, potensielle lisenser og fiskeravgift i sjøen. Keno Ferter, Espen Farstad og flere sitter i panelet.

  Lørdag morgen fortsetter konferansen med solskinnshistorien Smedasundet, som handler om fjordforurensing, opprydding og effekten av falske rev. Resten av dagen er forbeholdt makrellstørjene, med flere gode foredragsholdere på talerstolen.

  Det fullstendige programmet for konferansen finner du her. Ønsker du å få med deg denne tettpakkede godbiten, kan du melde deg på her. Hooked kommer, kommer du?

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles