More

  Nidaros kystmeitelag 1 til topps i lagklassen i saltvann

  Saltvann lag-klassen i NM i sportsfiske var i 2015 rekordjevn, og det var Nidaros kystmeitelag 1 og Team Braastad det stod mellom helt til siste fiskedag.

  Av: Endre Hopland

  Nidaros kystmeitelag 1, bestående av John Olav Florø-Larsen, Bjørn Florø-Larsen og Irvin Kilde, endte til slutt året på imponerende 608 poeng. Det er 33 poeng mer enn Øistein Winther, Espen Knarvik og Tommy Mangerøy i Team Braastad. De to lagene fulgte hverandre til døren, men det var altså NKML-karene som trakk det lengste strået.

  I saltvann lag-klassen havner alle innmeldte saltvannsfisker med specimenvekt på mer enn 250 gram tatt av deltakere som er tilknyttet et lag. De ti største eksemplarene av hver art er tellende i sammendraget, og hver deltaker kan ha inntil to tellende fisk per art. Toppfisken gir ti poeng, og poengsummene faller proporsjonalt med fiskenes plasseringer. Det betyr at en deltaker maksimalt få 19 poeng per art, og et lag maksimalt 44 poeng (10, 9, 8, 7, 6 og 5).

  Les også: Jack Moe er årets ferskvannsfisker i 2015

  Les også: John Olav Florø-Larsen er årets saltvannsfisker i 2015

  Les også: Kim Rasmussen er årets microfisker i 2015

  Blant Nidaros kystmeitelag 1 sine godfisker i 2015 finner vi ny verdensrekord på brosme, havål på langt over 20 kilo, hvitskate på over syv kilo, specimenlyr, flere lysinger på over elleve kilo, paddetorsk på over 900 gram, stor mora, piggvar på nesten fem kilo og to skolest over 2,2 kilo.

  Til sammen ni av 27 lag oppnådde over 100 poeng i saltvann lag-klassen i 2015. Tredjeplassen, som hadde under halvparten av poengene til vinneren, ble Team Sluk. Den fullstendige resultatlisten for saltvann lag 2015 finner du her.

  Vinneren av saltvannsklassen mottar plakett som synlig bevis på bragden. Vi gratulerer så mye!

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles