More

  Nesten halvparten av årets festivalfisk ble satt tilbake igjen

  Tilbake i 2014 ble det for første gang mulig å sette tilbake tellende fisk under Mjøsa Trollingfestival, en praksis som møtte mye motstand. Nå er tonen en ganske annen.

  Av: Endre Hopland

  Det var Øvre Romerike Trollingklubb som innførte tellende fang og slipp i tradisjonsrike Mjøsa Trollingfestival, og selv om det var mye skepsis under den historiske konkurransen i slutten av august for fem år siden, skulle det ikke gå mange sesonger før trollingmiljøet i stor grad omfavnet praksisen.

  Les også: Brennhett sommerfiske i Mjøsa – Arild har 30 ørret over halvmeteren bare i juli

  – De første årene møtte vi mye motvilje, men mye har skjedd siden den gang, og det som irriterte tidligere har nå blitt mer vanlig. Da Øvre Romerike Trollingklubb arrangerte Mjøsa Trollingfestival i år, stilte 61 team til start. Av disse valgte 21 team frivillig fang og slipp som fangstmetode, mens resten kjørte tradisjonell innveiing, som fremdeles er tillatt, sier Frank Ronny Johansen i A-Team Trolling og arrangørklubben.

  Han mener dette viser at den generelle trollingfiskeren i Norge har begynt å vise mer måtehold.

  – Jeg synes fremdeles at det skal være lov å ta med seg ørret hjem, men trenden viser likevel at flere og flere nå velger fang og slipp dersom de ikke behøver en fiskemiddag, sier trollingentusiasten.

  Det første året var det bare fire-fem båter som valgte å kjøre fang og slipp, og det var Raymond Svendsen som registrerte den aller første gjenutsatte fisken i konkurransen. Etter dette har arrangørene opprettholdt muligheten for fang og slipp for de som ønsker det, men som nevnt er det også mulig å veie inn fisk på tradisjonelt vis fremdeles.

  VINNEREN: Arild Falkfjell vant årets festival. (Foto: Privat)

  – Årets festival ble på en måte også historisk, da både vinnerbåten Team Falken og båten som fanget den største ørreten, A-Team Trolling, kjørte fang og slipp under konkurransen. Litt i underkant av halvparten av fiskene som ble fanget i år ble satt tilbake igjen. De andre fiskene som ble veid inn vil bli gode middager for mange, sier Johansen.

  Les mer om hva som skjer o det norske trollingmiljøet på bloggen til A-Team Trolling.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles