Nå kan du sikre deg kort i VangrøftaDel dette:

Det er efremdeles noen måneder til ørreten begynner å vake i vakre Vangrøfta, men du kan sikre deg eksklusive fiskekort allerede fra mandag av.

Av: Endre HoplandVangrøfta er en liten elv som renner gjennom kulturlandskapet i den vakre Dalsbygda, 650 meter over havet.  Elven er kjent for sin gode ørretbestand med bra gjennomsnittsstørrelse, og det fanges ofte fisk på rundt kiloen. Årlig hører en også om langt større eksemplarer.

I elven er det opprettet en egen fluesone der det bare legges ut ti fiskekort per døgn. Dette gjør at det er god plass for alle, selv om alle fiskekort er solgt. Vannstanden blir raskt påvirket av både tørke, nedbør og snøsmelting, så elven kan gå både opp og ned i løpet av kort tid. Dette påvirker selvsagt fiskeforholdene, men om det er greie forhold vil en normalt klare å finne vakende fisk.

Det er ingen endringer på fiskeregler eller priser fra foregående år, så et døgnkort koster 220 kroner. Barn under 16 år fisker derimot gratis. Vangrøfta er nødvendigvis ikke en elv det er enkelt å få stor fisk, men en kan oppleve et spennende tørrfluefiske, dersom en treffer på forholdene.

– Siden det her er snakk om et begrenset antall fiskekort, er det i enkelte perioder ikke alle som får. Dette kan selvsagt være frustrerende, spesielt for de som ikke får kjøpt fiskekort i ønsket periode.  Samtidig er dette en av årsakene til at elven har blitt svært populær, melder Fishspot.

Kortsalget åpner altså mandag 22. februar klokken 12.00, og kort for 2016-sesongen kan kjøpes her. Fiskeregler og øvrig informasjon om elven finner du ellers her.

Del dette:
Prev Solid økning i laksefangstene
Next Roses for å satse på lukket oppdrettsteknologi

Comments are closed.