More

  Nå er Judith verdensrekordholder

  Husker du Judith Brommeland sin kjempelysing fra i sommer? Nå er fisken offisielt godkjent som verdensrekord hos IGFA. Storfiskeren fra Øygarden utenfor Bergen er mer enn fornøyd.

  – Ting har tatt veldig lang tid, og hele prosessen har vært tungvint, men jeg er utrolig glad jeg gjennomførte. For meg betyr det mye å få godkjent denne fangsten som verdensrekord. En slik fisk får jeg kanskje bare en gang i livet, sier Judith Brommeland til Hooked.

  Det var andre pinsedag i år Brommeland på sjøen utenfor Sotra, sammen med både familie og venner. Reisefølget var fordelt i to båter, og turen gikk til en ytterst hemmelig plass, slik storfiskplasser gjerne er. Spesielt de som huser stor lysing.

  Les også: Judith knuste norgesrekorden

  På mellom 110 og 120 meter fikk den ivrige havfiskeren det som nokså kjapt ble registrert som ny norgesrekorden på lysing. Nå er altså fisken, som ble klokket inn til hele 13,23 kilo, også godkjent som ny verdensrekord hos IGFA.

  Lysing
  Judith Brommeland med verdens største lysing.

  En skulle kanskje tro at det var en smal sak å registrere en rekordfisk iverdens største fiskerekordregister. Det er det ikke. Papirmøllen Brommeland måtte gjennom for å få fisken sin godkjent er i det hele tatt nokså syk.

  – Jeg trodde jeg hadde mitt på det tørre. Fisken ble veid i land på godkjent vekt, med mange vitner, og den ble også nøye fotografert. Men så enkelt var det altså ikke, sier hun til Hooked.

  Brommeland fylte ut alt av skjemaer IGFA trengte, men det var ikke nok. I tillegg til dette og innsatsen beskrevet over, ble det nemlig krevd at storfiskeren sendte inn takkelet hun hadde fisket med, samt 15-20 meter av hovedsnøret. De ville også ha vekten hennes til kontroll, men der satte hun ned foten.

  – Det var galt nok at jeg måtte kutte snøret mitt og sende takkelet. Vekten er en nokså dyr sak, så den ville jeg ikke gi fra meg. Dermed bar det ned på Posten, der lysingen ble veid på godkjent vekt. Dette godtok heldigvis IGFA, forteller hun.

  Les også: En fjord full av idioter og treg lysing

  Da skjemaer, bilder, postgodkjenning, takkel og snøre var vel sendt av sted, og registreringsavgiften var betalt, begynte ventingen. 21. oktober kunne en omsider lese på IGFA sine offisielle sider at det var registrert ny verdensrekord på lysing, og da Brommeland åpnet postkassen sin i dag, lå det synlige beviset der og ventet på henne.

  Lysing
  Det synlige beviset.

  – Det er utrolig godt å ha fått fisken godkjent, selv om det kostet mye arbeid og over 1000 kroner i registrering, tollavgift og annet. Det var verdt det, sier storfiskeren, som kommer til å gå gjennom hele prosessen på nytt om en ny rekordfisk skulle finne agnet hennes.

  – Ja, det blir nok til det. Har en fått en verdensrekord så må en jo få den registrert. Men jeg skjønner jo nå hvorfor en del av fiskene som er registrert hos IGFA er små. Det er litt av en mølle en må gjennom for å få seg en verdensrekord, ler hun.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles