More

  I morgen skal det soves utendørs

  I forbindelse med Friluftslivets uke, inviteres alle som har lyst til å sove ute i naturen lørdag 3. september. Hvorfor ikke gjøre det en fisketur ut av det hele?

  Av: Endre Hopland

  I fjor sov minst 90 000 nordmenn ute under Natt i Naturen, og suksessarrangementet til Norsk Friluftsliv gjentas altså i år. Alle som bor i Norge er invitert til å sove ute i naturen lørdag til søndag denne helgen, og konseptet er akkurat så enkelt som det høres ut. Her skal det soves ute, og det er pretty much det eneste kriteriet. Det er likevel ingen regler som sier at en ikke kan ta med seg noen fiskestenger på turen, og er det en ting som er sikkert så er det at statisk nattfiske, mens en selv ligger under shelteret, kan være veldig effektivt.

  En velger selv hvor en vil sove, Om en vil slå opp telt i hagen, dra dynen ut på balkongen, ta med venner og sove på en fjelltopp eller legge seg til på en strand eller ved et vann i skogen, er helt og holdent opp til en selv. Det viktige er altså at en overnatter ute i det fri. Uansett hvor du sover, om du sover i telt eller under stjernene, ikke glem å ta bilde av ditt overnattingsted. Bildene dine deler du via hashtaggen #nattinaturen, og de beste bildene premieres av Norsk Frilutfsliv.

  – Friluftslivets uke går fra 3. til 11. september: I Norge er vi så heldige at vi har allemannsretten, som gir oss lov til både å høste, ferdes og oppholde oss ute. For naturen vår er viktig, og den er døgnåpen. #nattinaturen er en hyllest til den norske naturen, friluftslivet og allemannsretten som er så viktig for Norge, i Friluftslivets uke, melder organisasjonen.

  For oss som fisker kan en høstnatt ute i naturen være noe av det mest spennende som finnes, og dette gjelder ørretjegere såvel som karpefiskere og kystmeitere. Bruk derfor denne natten godt. Reglene sier nemlig ingenting om hvor mange timer du faktisk må sove.

  – Ideen om Natt i naturen ble skapt i forbindelse med Friluftslivets år 2015, og målet var å skape oppmerksomhet rundt friluftsliv, og å få med flere ut i naturen. Det gjorde vi, og derfor gjør vi det igjen i 2016, denne gangen som en del av Friluftslivet uke, melder Norsk Friluftsliv.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles