More

  To Trutta-lag mot den svenske eliten

  Trutta Sportsfiskeforening i Langesund er representert med to lag under Garmin Fiskefestival i Borstahusen i Landskrona i Sverige til helgen. Her konkurreres det om premier for 150 000 kroner.

  Av: Endre Hopland

  Team Trutta Garmin og Team Trutta Raymarine har begge fått båtene sine på henger og er klare for en intens fiskehelg hos söta bror. Opplegget i Borstahusen er nokså likt som i Langsundfestivalen, og det er størst mulig eksemplar av så mange arter som mulig det handler om. Begge Trutta-lagene gjør det godt på hjemmebane år etter år, men på relativt ukjente svenske jaktmarker blir naturlig nok utfordringen større.

  På Team Trutta Garmin har skipper Stig Rønningen med seg Ragnar Hellstrøm og Per Alexandersson. Hellstrøm mottok hele tre plaketter for størst eksemplar av forskjellige arter under årets Langesundfestival, mens Alexandersson gikk til topps i festivalen sammen med sitt Team Abu/Garmin. Svensken er stand-in for Tore Grefstad under helgens konkurranse, og utvilsomt en god mann å ha med seg når det skal fiskes i svenske farvann. Trutta Garmin har for øvrig vært med i denne konkurransen tidligere, så helt på bar bakke stiller de ikke – nye teammedlemmer eller ikke.

  Team Trutta Raymarine er ikke i samme båt (pun intended). Laget, som består av skipper Espen Abrahamsen, Roger Nilsen og stand-in Martin Solem har aldri tidligere deltatt i festivalen til Kinnarps Havfiskeklubb i Borstahusen. Listen er likevel lagt nokså høyt, spesielt med tanke på at denne festivalen også tiltrekker seg de beste svenske lagene.

  – Vi satser på topp-ti på begge lag, men for vår del blir det nok en del bingo, sier Roger Nilsen i Team Trutta Raymarine til Hooked.

  Sammen med resten av laget er han på vei til Sverige akkurat nå, mens klubbkameratene i Trutta Garmin allerede er på plass hos våre naboer i øst. Fredagen går med til testfiske, mens det er alvor lørdag og søndag.

  Premiebordet i Borstahusen er altså på rundt 150 000 kroner, og inkluderer blant annet en klokke fra Tissot til den fiskeren som får størs piggvar eller slettvar, et gavekort på 10 000 kroner fra Nordic Sea Angling til den fiskeren som får størst torsk og en snelle fra Abu til den fiskeren som får størst makrell. I tillegg kommer selvsagt hovedpremiene til de fem beste lagene.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles