Her er Mjøsa-veteranenes favoritterDel dette:

Atle Knapp og Einar Finstuen  har fisket på Mjøsa hele livet. Nå avslører de hvilke sluker og wobblere de foretrekker å feste i enden av snøret.

Av: Endre HoplandKnapp og Finstuen, som fisker ut fra henholdsvis Viken og Gjøvik, har til sammen 88 år på Mjøsa på nakken. De to har landet tusenvis av ørreter, så når de forteller hvilke kunstagn de foretrekker å fiske med, da er det bare å følge nøye med.

Det er trollingentusiastene i Team Propell som har tatt en prat med Mjøsa-fiskerne, og Hooked har fått tillatelse til å gjengi de beste tipsene deres.

– Blå/gull Tasmanian Devil, grønn/gull Tasmanian Devil, Lappia Kopello i fargen «Blødern», Lappia og firetoms Apex i grønt og gult er de jeg fisker best med allround. Når det gjelder agnskaller er Salsa min favoritt til krøkle og VK til større agnfisk. Fargene går gjerne i lilla/gull, grønn eller blå/svart, sier Atle Knapp.

Les også: Slik finner du storørreten i Mjøsa

– En tretoms Jens Hansen Devon i messing, blå/blank Tasmanian Devil, Rapala Husky SD og firetoms Tomic 340 er mine favoritter. Jeg bruker også VK Raksi i liten utgave til å fiske med krøkle. Fargen er ikke viktig, legger Einar Finstuen til.

Hvilken dorgefart du bør kjøre på de forskjellige redskapene kan du lese mer om på bloggen til Team Propell.

Del dette:
Prev På jakt etter de sterkeste fiskene? Her er ekspertens anbefalinger
Next Hva gjør en fisker når han ikke fisker?

Comments are closed.