More

  Lars Thomas trosset kulden og traff godbettet på Mjøsa

  Folk flest hadde nok holdt seg unna Mjøsa i det tette snødrevet lørdag, men Lars Thomas Pettersen trosset værgudene. Det skulle vise å bli et godt valg.

  Av: Endre Hopland

  – Jeg reiste fra Gjøvik før klokken seks om morgenen, og kjørte fort opp til Brøttum. Herifra fisket jeg meg nordover til jeg var et godt stykke forbi Bergseng stasjon. Da hugg den første ørreten. Dette var en trekilosfisk som tok fem meter nede på riggen på en Rapala Husky, sier Pettersen ifølge bloggen til vår samarbeidspartnet Team Propell, som først omtalte lørdagens knallfiske på Mjøsa.  For at det ble knallfiske på trollingfisker Pettersen denne lørdagen, det er det ingen som helst tvil om. En stund senere, da fiskeren trollet langs Biri-landet, hugg nemlig ørret nummer to for dagen, også dette en flott fisk som fikk to kilo ut av vekten.

  Å få to slike ørreter på rappen i slutten av november er noe de fleste ville været veldig fornøyd med, selv i Norges største innsjø. Dagens virkelige høydepunkt lå likevel foran den erfarne trollingfiskeren.

  – Jeg fisket meg videre sørover, og fant etter hvert en stor fôrball som jeg kjørte rundt en stund. Jeg hadde egentlig tenkt å glemme denne, men på den siste runden dro det plutselig av gårde på en stang på taket, forteller han.

  Fisken, som falt for en fem tommer stor Tomic fisket helt i overflaten, havnet etter hvert i håven og båten. Her ble den veid til meget pene 4,7 kilo. Dermed endte dagen med hele tre ørreter over to kilo.

  KJEMPEFISKE: Lars Thomas Pettersen dro tre ørreter over to kilo på Mjøsa lørdag. (Begge foto: Privat)

  – Det ble mer fart i fisken og mer bevegelse i overflaten da snøværet startet, og jeg kjørte i litt over to knop i hele dag. Gult og lilla var fargene som leverte, sier Pettersen.

  Du kan lese mer om turen og hva Lars Thomas Pettersen anbefaler å henge i enden av snøret både nå og resten av året på bloggen til Team Propell.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles