More

  Langesund fiskefestival blir 8.-9. august

  Det er nå bestemt at årets Langesund fiskefestival går av stabelen andre helgen i august. Klarer noen å tukte fjorårets rekordhøye poengsum?

  Av: Endre Hopland

  Ufattelige 1331,09 poeng sanket Team Trutta Garmin, bestående av Thore Grefstad, Stig Rønningen og Åsmund Rønjom Isaksen, under fjorårets festival i Langesund. En slik poengsum har ingen vært i nærheten av tidligere. 2014-konkurransen bød ikke på så mye storfisk, men artene innfridde. Hele fire båter oppnådde over 1000 poeng, og ytterligere fire over 900.

  Les også: Førstereis i Langesundfestivalen

  Nå er altså årets konkurransehelg spikret, og sportsfiskeforeningen Trutta inviterer altså alle fiskeinteresserte til Langesund 8.-9. august. I konkurransen fisker hver påmeldt båt som et lag, og det kan være inntil tre fiskere i hver båt. Skal du gjøre det skarpt, gjelder det å fiske så mange arter som mulig, og aller helst så store eksemplarer som mulig, også. Bare en fisk per art er tellende i konkurransen, men det spiller ingen rolle hvem av lagmedlemmene som får fisk.

  Utror lørdag er 08.30, med innveiing fra klokken 17.00. Søndag er utror langt mer ukristelig, og en kan fiske fra klokken 06.30. Innveiingen denne dagen blir klokken 14.00. Resultatene fra de to dagene legges sammen søndag, og det laget som har mest poeng sammenlagt stikker av med seieren.

  Les også: Resultater fra Langesund fiskefestival 2014

  Langesund fiskefestival har et av de aller mest imponerende premiebordene i landet, i alle fall med tanke på den relativt beskjedne påmeldingsavgiften. Her gjelder det med andre ord å kjenne sin besøkstid. Hooked kommer tilbake med flere detaljer om årets festival utover våren og sommeren, men allerede nå kan du ta en kikk på festivalen sin Facebook-side.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles