More

  Lakseprat og smugtitting i Akerselva

  I kveld inviteres det til laksesamling i Reviret i Folketeaterpassasjen, med påfølgende laksetitting i Akerselva. Dette må du ikke gå glipp av.

  Svein Jakob Saltveit er professor og seniorforsker ved Naturhistorisk Museum, og har satt sin signatur på de fleste rapportene som er laget om Akerselva de siste 20 årene. I kveld forteller han om elvens utvikling i nyere tid og hva som skjedde i etterkant av klorutslippet i 2011. Han har også forklaringen på den voldsomme oppgangen av fisk alle deltakerne skal få se nærmere på i løpet av kvelden.

  Reidar Borgstrøm er professor emeritus ved Norges Milljø og Biovitenskapelige Universitet (NMBU), og blant landets mest kjent fiskeforskere. Han fulgte livsløpet til de første lakseungene som ble satt ut i Akerselva da bestanden ble reetablert i 1981, og det er deres historie han vil fortelle under arrangementet.  Lars Nilssen fra Lars og Lars bidrar også denne kvelden. Filmskaperen forteller Akerselvas historie, fra forrige epoke da den var et lakseførende vassdrag, frem til da den ble industriens navlestreng.

  Etter foredragene blir det guidet påsyn på årets oppgang. Det står ifølge rapportene allerede masse fisk fra Eventyrbroa og oppover til Øvre Foss, og flere er på vei. Arrangørene oppfordrer alle til å ta med lykt.

  Arrangementet starter klokken 19.00, og det koster 100 kroner å komme inn.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Jaktlaget S2 Ep3 – Elgjakt

  Deltagerne blir med på elgjakt med løshund og postrekker. Klarer de å sitte stille? Klarer de å plassere skuddet om sjansen kommer?...

  Jaktlager S2 Ep2 – Rypejakt lokkejakt på elg

  https://www.youtube.com/embed/RCHVPBDIfLY Deltagerne må skaffe mat! Det besluttes at jaktlaget splittes for å øke...

  Jaktlaget S2 Ep1 – Elgjakt

  Jaktlaget er tilbake med sesong 2! Denne gangen går ferden til fantastiske Meraker Brug. 6 jegere fra hele landet danner et nytt...

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Related articles