More

  Kjempelaks fra Rogaland

  Den enorme laksen Terje Claussen tok i Drammenselva i forrige uke er ikke lenger årets største i Norge. I går dro nemlig Arne Myhre på land en kjempe på 20,5 kilo, av alle steder fra Frafjordselva i Rogaland.

  Av: Endre Hopland

  Laksesesongen er i gang for alvor rundt om i det ganske land, og så langt er det faktisk elvene i Sør-Norge som leverer de største fiskene. Som vi skrev torsdag landet Terje Claussen fra Mjøndalen det som på daværende tidspunkt var den største laksen som var tatt i landet. Fisken, som veide pene 20,3 kilo, ble fisket i Drammenselva.

  20-pluss er svært uansett elv, men at fisken kom fra Drammenselva når den først skulle tas i Sør-Norge var egentlig ikke noen bombe. Da er fangsten til Arne Myhre fra Sandnes litt mer spesiell. I går dro han nemlig opp en laks som var enda større enn Claussen sin. Det er riktig nok bare snakk om to hekto, men laks på 20,5 kilo fra Frafjordelva i Rogaland er likevel utenom det vanlige.

  Det var Aftenbladet som først skrev om storfangsten, og til avisen forteller Myhre at han ikke hadde sett for seg at han skulle dra opp en laks på over 20 kilo på sesongens første dag.

  – Jeg fisket med sluk i dag, og plutselig hugg det skikkelig. Det ble en hard og lang kamp på 15 minutter, for elva er ganske stri, og jeg måtte bruke mye krefter på å holde laksen igjen, sier han.

  Håven Myhre hadde med seg var for liten til å lande kjempen, så da fiskekreftene begynte å ta slutt, kastet fiskeren seg over laksen inne på grunt vann og fikk berget fangsten. Ifølge avisen skal stofangsten nå bli veggpryd.

  Laks på denne størrelsen er ikke vanlig noen steder i landet, men det er altså de store elvene i nord som nå til dags produserer flest eksemplarer av de sølvblanke kjempene. I Rogaland er laks på over 20 kilo meget uvanlig.

  – Laks på denne størrelsen får du omtrent bare i Nord-Norge. Dette var spesielt, sier en fornøyd Myhre, som knuste den gamle persen sin med over fem kilo i samme slengen.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles