More

  Kenneth Bruvik er tildelt Fiskeridirektoratets miljøpris for 2018

  Sportsfiskeren, programlederen og miljøkrigeren Kenneth Bruvik fra Fjell i Hordaland er tildelt Fiskeridirektoratets miljøpris for 2018.

  Av: Endre Hopland

  – Forurensing av havet er en stadig større trussel mot alt liv i havet, og engasjementet årets miljøprisvinner har skapt og vedlikeholdt, har gitt oss troen på at det nytter, at vi kan snu en ødeleggende utvikling og dermed redusere og fjerne forurensing til havet og langs kysten vår, sa fiskeridirektør Liv Holmefjord i forbindelse med prisutdelingen.

  Prisvinner Bruvik har i årevis engasjert seg i det stadig økende forsøplingsproblemet i havet, og han har engasjert tusenvis både lokalt, nasjonalt og internasjonalt for å få oppmerksomhet rundt marin forsøpling.

  – Etter at en gåsenebbhval ble funnet med magen full av plast på Sotra i januar 2017, har Bruvik stått for et folkelig engasjement for å få redusert marin forsøpling. Fiskerinæringen er en av kjildene til plastforurensing i havet og forsøpling av kysten, og det er stort behov for den type engasjement som Kenneth Bruvik står for, melder Fiskeridirektoratet på egne nettsider.

  Bruvik sitt store engasjement startet likevel lenge før den såkalte plasthvalen ble funnet. Gjennom sitt arbeid i Hordaland Jeger og Fiskerforening med ungdom som sliter med å tilpasse seg een ordinær skoledag, har han i over 20 år både registrert og plukket opp stadig større mengder plastavfall langs strender og i viker.

  De mange TV-programmene Bruvik har vært programleder for, har også alltid hatt fisk og fiske i et økologisk og bærekraftig lys som hovedfokus.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles