More

  Kenneth Bruvik er tildelt Fiskeridirektoratets miljøpris for 2018

  Sportsfiskeren, programlederen og miljøkrigeren Kenneth Bruvik fra Fjell i Hordaland er tildelt Fiskeridirektoratets miljøpris for 2018.

  Av: Endre Hopland

  – Forurensing av havet er en stadig større trussel mot alt liv i havet, og engasjementet årets miljøprisvinner har skapt og vedlikeholdt, har gitt oss troen på at det nytter, at vi kan snu en ødeleggende utvikling og dermed redusere og fjerne forurensing til havet og langs kysten vår, sa fiskeridirektør Liv Holmefjord i forbindelse med prisutdelingen.  Prisvinner Bruvik har i årevis engasjert seg i det stadig økende forsøplingsproblemet i havet, og han har engasjert tusenvis både lokalt, nasjonalt og internasjonalt for å få oppmerksomhet rundt marin forsøpling.

  – Etter at en gåsenebbhval ble funnet med magen full av plast på Sotra i januar 2017, har Bruvik stått for et folkelig engasjement for å få redusert marin forsøpling. Fiskerinæringen er en av kjildene til plastforurensing i havet og forsøpling av kysten, og det er stort behov for den type engasjement som Kenneth Bruvik står for, melder Fiskeridirektoratet på egne nettsider.

  Bruvik sitt store engasjement startet likevel lenge før den såkalte plasthvalen ble funnet. Gjennom sitt arbeid i Hordaland Jeger og Fiskerforening med ungdom som sliter med å tilpasse seg een ordinær skoledag, har han i over 20 år både registrert og plukket opp stadig større mengder plastavfall langs strender og i viker.

  De mange TV-programmene Bruvik har vært programleder for, har også alltid hatt fisk og fiske i et økologisk og bærekraftig lys som hovedfokus.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles