More

  Innviet nytt anlegg for fluekasting

  OA.no melder at Arnfinn Nordsveen fra Øystre Slidre både debuterte, og var medarrangør på Guideline cup og NM i fluekasting på Fagernes.

   

   

  Foto: OA.no

   

  – Det var kjempemoro å få finaleplass i kast med sjøørretstang. Vi har for øvrig fått kjemperespons på det nye anlegget vårt, sier han.

   

  Nordsveen ble nummer seks i cupen med et kast på 34 meter i finalen, i en øvelse som ble vunnet av Tommy Aarkivista fra Horten, som hadde kast på 40,5 meter.

   

  Foto: OA.noKast uten baksleng

  Anlegget til Valdres flue og castingklubb består av fire brygger rundt Vesleøya. På Fagernes ble det konkurrert i presisjonskast og lenge med enhånds ørret, sjøørret og to hånds laksefiskestang.

   

  Søndagens NM var viet til grenen Spey, der kasteren skal kaste uten baksleng på snøret, som en ofte må benytte seg av når fluefiskere fisker i elver med tett vegetasjon langs elva.

   

  Tina imponerte

  En annen som imponerte på Vesleøya var Tina Mengkroken fra Odal. Hun var med i finalen i presisjonskast og lengde ørret.

   

  – Dette er en idrett som kan drives av jenter som gutter. Det er utrolig fascinerende. Jeg har før konkurrert på skøyter. Nå satser jeg på casting. Jeg skal være med i nordisk i Göteborg om noen uker, sier Mengkroken.

   

  Foto : OA.noBurde vært riksanlegg

  Morten Høgnes er en av dem som kaster for Valdres flue og castingklubb, og har vært en av pådriverne for å få et fint anlegg i Valdres.

   

  – Vi hadde VM her i fjor, og nå NM. Det er mange som mener at dette anlegget burde være riksanlegg. Her kan en kaste på begge sider av Vesleøya, alt etter hvordan vindretningen er. Hotellet ligger rett ved anlegget og det er også andre gode overnattingstilbud på Fagernes. Vi gleder oss allerede til neste mesterskap. Vi vet ikke enda om når vi får tildelt et, men skal en dømme etter responsen vi har fått, så vil vi årlig ha store konkurranser her, sa Morten Høgsnes.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Previous articleStore mengde sild dumpet i sjøen
  Next articleHavfiske

  Related articles