Store mengde sild dumpet i sjøenDel dette:

NRK Nordland skriver at regiondirektør i Fiskeridirektoratet, Janne Andersen, ser svært alvorlig på det hun mener er sildedumping i stor skala.

 

Filmet død sild

Hun fikk for noen dager siden et tips om at det var funnet død sild i fjæra på Landegode i Bodø.

 

– Det førte til at vi dro ut med båt og fant store mengder død sild på botn på yttersia av Landegode. Vi har filma den døde silda, omlag 40 tusen individer. Silda ligger på 25 meters dybde over et område på omlag 20 x 20 meter, sier Andersen til NRK.no.

 Foto: Fiskeridirektoratet

 

Les hele saken og se filmen på NRK sine nettsider

 

Dumpet store mengder sild

– Svært alvorlig

Og silda er ikke dumpet fordi den var dårlig.

 

– Det så ut som fin sild. Vi vet ikke hvorfor den er dumpet, men vi ser svært alvorlig på at noen har gjort det.

 

Hva har dere gjort?

 

– Vi har meldt saka til politiet og vi har orientert Fylkesmannen, siden dette også har ei miljøside. Vi ønsker også å få vite det dersom noen har relevante opplysninger om den døde silda, sier Janne Andersen.

 

Vet hvem det kan være

Fiskeridirektoratet har god oversikt over hvilke båter som har fiska sild i området. Dumpinga skal ha vært gjort for få uker siden.

 

– Ja, sildelaget har jo sine nettsteder, også med oversikt over hvem som har låssatt sild og hvem som har henta sild. Det er snakk om tre fartøy som har låssatt sild, sier Andersen.

 

 

Sløsing med god mat

Hun sier reaksjonen er strenge for fiskedumping.

 

– Dumping er det verste som kan skje i fiskeriene. Bøter og også inndraging av fangstverdi er reaksjonsmåtene. Fra vår side kan det være aktuelt å trekke tilbake tillatelsen til å fiske. Dette er jo også sløsing, det ligger mange gode fiskemåltider på havets bunn, sier Janne Andersen

 

Kilde: NRK Nordland

Tips fra Thomas Larsen

Del dette:
Prev [Litt på siden] - Fikk 18 cm lang ål inn i penis
Next Innviet nytt anlegg for fluekasting

Comments are closed.