More

  Her er suksessoppskriften til årets vinnere av Trolling Master Bornholm

  Svenske Team Gladsax og skipper Andreas Ander gikk som kjent til topps under årets Trolling Master Bornholm. Nå avslører de hvordan.

  Av: Endre Hopland

  Team Gladsax, som i tillegg til kaptein Andreas Ander består av hans bror Jonas Ander, Olof Jonsson og Mats Andersson, fisket fantastisk under årets Trolling Master Bornholm, og veide inn tellende laks alle fire fiskedagene. Det holdt til seier i konkurransen med hele 1032 poeng, eller 103,2 kilo laks. Nå røper de sine hemmeligheter.

  Les også: Norsk dominans under første dag av Trolling Master Bornholm

  – Man må naturligvis ha marginene på sin side, men kontroll på utstyret er helt nødvendig. Nytt snøre, skarpe kroker og viktigst av alt; et trimmet team med bra psyke som jobber hele tiden, selv når det kjennes tungt og laksen ikke hugger. I tillegg er det viktig med gode venner du kan stole på i andre båter. En båt som fisker helt alene vil få det vanskelig, sier kaptein Andreas Ander ifølge Team Propell.

  Under årets konkurranse hadde Team Gladsax best fiske med Ismo Giant, men karene fikk også bra med laks på gummifisker og laue rigget i Jackpot-skaller bak Bechold-flashere.

  Les også: Norsk sjetteplass før siste fiskedag i Trolling Master Bornholm

  – Vi fikk flest lakser på riggene på 14-30 meters dyp. Jeg kan også avsløre at vi generelt kjører med veldig korte slep, og da ser vi omtrent alt vi fisker med på riggene på ekkoloddet. Man ser tydelig når laksen svømmer inn i slepet, og hvis man da jobber aktivt med riggene, kan man trigge laksen til hugg, forklarer Ander, og legger til at det er alltid er en mann som bord som har som oppgave å følge med på hva som skjer i dypet.

  VANT: Team Gladsax gikk til topps under årets Trolling Master Bornholm. (Begge foto: Team Gladsax)

  Under årets Trolling Master Bornholm ble det mye båtkjøring, og suksessfisket foregikk sørvest av Rønne og langt vest på den svenske sørkysten. SLukvalget ble som alltid gjort etter vær- og fiskeforhold.

  Les også: Aldri før har en norsk båt gjort det bedre i Trolling Master Bornholm

  – Vi kjører oftest litt lysere farger ved sol og klart vær, og mørkere og mer duse farger når det er overskyet. Man får en følelse av hva som har gått bra ved tidligere fiske og ved liknende situasjoner og værforhold, sier Ander ifølge Team Propell.

  Team Gladsax sine fem beste tips for å lykkes med trolling i Østersjøen:

  • Tro på det du gjør og de slukene du bruke.
  • Ha orden på båt og utstyr.
  • Skaff deg et kontaktnett med fiskevenner.
  • Kontroller temperatur og strømkanter før fisket.
  • Gi aldri opp! En fiskedag er ikke over før alle sluker er oppe av vannet.

  Du kan lese mer om Team Gladsax´vinnerstrategi og trolling generelt på bloggen til Team Propell.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles