More

  Heftig gjeddefight på sesongens første dag på isen

  Isfiskesesongen rakk bare å bli en time gammel før en råsterk og usedvanlig flott gjedde fikk adrenalinet i gang hos alle på isen.

  Av: Endre Hopland

  En uke med minusgrader gjorde underverker for den fire-fem centimeter tykke isen på en av tidligsjøene østafjells. Dermed kunne Andreas Næristorp, Morten Mølster og Jonas Botilsrud starte isfiskesesongen 17/18 i god tid før jul. Det ble et godt valg.

  – Vi brukte litt lang tid på sjekke isen hele veien frem til fiskeplassen, og derfor kom vi litt sent i gang. De første agnene var vel ikke i vannet før rundt klokken 09.30. Vi har fisket her mange ganger tidligere, og har lært oss at de lokale gjeddene har veldig korte huggperioder. Det berømte 10.30-hugget slår aldri feil, heller ikke denne gangen, sier Andreas Næristorp til Hooked.

  Klokken 10.34 hylte det nemlig i en av nappvarslerne til Næristorp, og etter en kort løpetur over isen, kroket han en råsterk fisk.

  – Det ble en tøff fight på hard brems, og fisken tok mye snøre flere ganger. Til slutt havnet den likevel på avkrokingsmatten. Vekten viste 8980 gram og lengden var 109 centimeter, sier Næristorp til Hooked.

  FLOTT FISK: Sesongens første ismeitede gjedde på vei opp av hullet. (Foto: Privat)

  En gjedde på ni kilo fra den kanten av landet er ikke akkurat noe en stopper pressen for, men å starte isfiskesesongen med en såpass bra fisk, som i tillegg fighter så brutalt og ser så støken ut som denne, det er slikt som både gir godfølelsen og fremprovoserer fjortisknising på isen.

  – Resten av dagen var nokså treg. Morten hadde et run som ikke satt, og jeg fulgte opp med en snipe på 3850 gram. Da vi skulle reise hjem satt det også en tokilosfisk på den ene stangen til Jonas. Det er uansett godt å være i gang med isfiskesesongen igjen etter en heller laber høst fiskemessig, sier Næristorp til Hooked.

  I playeren under kan du se oppsummeringen av sesongdebuten i levende bilder, inkludert fighten med den største fisken:

  Andreas Næristorp sitt fiske kan du for øvrig følge på bloggen Arts- og specimenfiske eller dennes tilhørende Facebook-side.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles