More

  Gjørs-løgn førte til beslag av 13 kilo hasj

  De to tyskerne hevdet de skulle til Kongsvinger for å fiske abbor, gjedde og gjørs. Uheldigvis for dem serverte de løgnen til en tollbetjent som kan sitt fiske, og som visste godt at det er dårlig med gjørs i Kongsvinger.

  Av: Endre Hopland

  Det var i 16.00-tiden den 28. april i fjor at bilen med to tyskere i 20-årene ble stanset for en rutinekontroll i landets nest største tollstasjon, Magnormoen i Eidskog. De hadde med seg fiskeutstyr, og hadde tilsynelatende gjort seg klar til fisketur.  Dette interesserte tollbetjenten som snakket med dem, da han ifølge NRK Hedmark og Oppland, som først omtalte saken, kan titulere seg som norgesmester i fisking. Tollbetjenten ble selvsagt nysgjerrig på hvor de to tyskerne skulle, og hva slags arter de var på jakt etter.

  – De fortalte at de skulle til Kongsvinger for å fiske abbor, gjedde og gjørs. Men gjørs visste tollbetjenten at ikke finnes i Kongsvinger-området, og dermed satte han i gang en grundigere sjekk, sier seksjonssjef hos Tollvesenet i Kongsvinger, Morten Nystuen.

  Det som egentlig bare var en rutinesjekk, ble altså utvidet til en skikkelig gjennomgang av bilen til de to «fiskeentusiastene» fra Tyskland.

  – Det ble da funnet 13 kilo hasj, skrudd inn i bunnpannen under bilen, forteller Nystuen, og legger til at smuglervarene ikke ville blitt funnet hadde det ikke vært for tollbetjentens inngående kunnskap om fiskebestandene i Kongsvinger.

  – Dette var grunnen til at guttene ikke ble trodd. Når de sa at de skulle til Kongsvinger for å fiske gjørs, og tollbetjenten vet at det ikke finnes gjørs i Kongsvinger, da går alarmen, sier Nystuen.

  De to karene og en medsammensvoren ble stilt for retten i fjor høst. Der kom det fram at hasjpartiet ble fraktet fra Nederland til Tyskland, og deretter fra Sverige og inn i Norge. Beslaget ble for sikkerhets skyld det største Tollvesenet i Hedmark gjorde i fjor.

  Nå i januar falt dommen, og de to smuglerne og medhjelperen fikk fengsel på mellom 20 og 24 måneder. Hvorfor de ble tatt ble aldri avslørt fra tollerne sin side, men det får de god til å tenke på de neste to årene. Du kødder ikke med en sportsfisker.

  Endre Hoplandhttp://fiskogrask.blogspot.com
  Hooked-redaktør, sportsfisker, skribent og fotograf fra det regntunge, men glade Vestland. Trives best ved eller på sjøen, men er ikke veldig kresen så lenge det handler om fisk og fiske.

  Latest articles

  Her er årets deltagere i Jaktlaget!

  Snart starter innspillingen for årets oppfølger til Jaktlaget. Seks deltagere skal stifte ett nytt Jaktlag og vi får bli med på deres...

  Vi lager pølser og kjøttdeig – Bernt gjør ting han ikke kan Ep20

  Nysgjerrig på å lage pølser eller lage kjøttdeig? Det var jeg og - så ringte jeg Jesper som blei med å lagde...

  5 TIPS til hagleskytinga – Bernt gjør ting han ikke kan EP19

  Her er 5 tips til hagleskytinga før jakta starter. Jeg tok turen opp til Løvenskioldbanen for å...

  Predatorfiske i Østersjøen med Raymarine Element

  Tidligere i sommer ble jeg invitert til Finland av Raymarine for å sjekke ut nye Raymarine Element. Da jeg aldri har...

  Related articles