More

  Fiskekort

  Å kjøpe fiskekort i Norge var et mareritt i lang lang tid. Heldigvis har det blitt enklere, men det er fortsatt en liten jungel enkelte steder.

  Det finnes ingen statelig og overordnet instans som forvalter fiskekortsalget i Norge. Av praktiske hensyn burde det eksistere, men det gjør det altså ikke. Ettersom det ikke kreves fiskekort til saltvannsfiske her til lands, og grunneierne har fiskeretten i ferskvann faller egentlig dette på private hender.

  Heldigvis har iNatur kommet på banen. En stor aktør som har klart å samle veldig mye under en og samme paraply. Dette gjør det enklere for oss forbrukere. Men skal du kjøpe fiskekort i sommer, så kan det hende at du må oppsøke den loka kiosken eller bensinstasjonen. I ytterste fall må du knakke på døra til bonden og spørre.

  Kjøpe fiskekort – start på iNatur

  De fleste større tilbydere av fiske er representert her, litt mer spesielt blir det på laksefiske hvor du løser det lokalt i elva. Men det begynner å bli bedre også der. Et annet alternativ for oversikt er Fishspot som har veldig god dekning oppover i Hedmark og Oppland. (Men selve fiskekortsalget utføres av iNatur).

  Fiskekort for slike ørreter finner du på iNatur.
  Ørret fra Hardangervidda – Fiskekort på iNatur

  Fiskekort Oslo – Nordmarka – Oslomarka

  Skal du fiske i Oslomarka (Nordmarka etc) så finner du OFA sitt fiskekort også på iNatur. Det gir deg tilgang til over 500 vann, elver og tjern i nær avstand til hovedstaden. Oslomarka fiske administrasjon har hundrevis av frivillige ildsjeler som legger til rette for et flott fiske til alle rundt storbyen.

  Fiskekort: Oslomarka

  Fiskekort Finnmark – Finnmarksvidda

  Det er Finnmarkseiendommen (FEFO) som forvalter fiskekortene i Finnmark og på Finnmarksvidda. Og her finnes det mange begrensninger og spesielle regler du må sjekke ut. Utlendinger og utenbysboende behandles annerledes enn samer og andre fastboende. Ikke helt uten kritikk. Å fiske i Finnmark er for mange en drøm, så sjekk ut reglene før drømmen blir et mareritt.

  Fiskekort: Finnmarksvidda

  Fiskekort Hardangervidda Øst Vest

  Mange drømmer om å fiske på Hardangervidda – og ikke uten grunn! Store områder, fantastisk natur og minneverdige opplevelser. Men det er litt trøblete med fiskekort på Hardangervidda da det er veldig mange private vann som fortsatt brukes til næringsfiske og som ikke ønsker at feriefolk fisker der. Anbefales å sjekke ut kartene slik at du ikke tar det på måfå. Mobildekning er også variabel, så du bør være forberedt før du legger ut på tur. Hardangervidda delees ofte opp i to ; vest og øst. Det beste fiskekortet for Hardangervidda Øst forvaltes av Øvre Numedals Fjellstyre og i vest av Fellesstyret for Ullensvang statsallmenning. Men der er altså flere grupperinger og mange private aktører i tillegg.

  Lenke: Hardangervidda Vest 

  Lenke: Hardangervidda Øst

  Fiskekort Femundsmarka

  Legendariske Femundsmarka lokker mange fiskere ut på tur hvert eneste år. Noe mindre fiskepress ble det heller ikke etter Lars Monsens ekspedisjoner og TV serier fra samme område. Men Fiskekort Femundsmarka det finner du enkelt på iNatur.

  Lenke: Femundsmarka

  Fiskekort Renaelva

  En av Norges aller beste fiskeelver og et mekka for fluefiskere sør for Trondheim, utlendinger og entusiaster. Byr på flotte ørreter, bitevillig harr og en lang sesong. Fiske i Rena er virkelig i toppklasse. Men som fluefisker kan det være en krevende elv, med tett vegistasjon og lite plass til baksleng. Det anbefales å kunne beherske vannkast, rullekast og andre jukseteknikker som ikke krever 20 meter fri sikt bakover.

  Lenke: Renaelva

  Fiskekort Hemsila

  I mange mange år ansett som Norges beste ørretelv for fluefiske. Elva heter egentlig Hemsil og renner igjennom vakre Hemsedal. Mange fantastiske fiskeplasser langs store deler av elva. Vadbar og god baksleng til tider. En krevende elv da den har høyt fiskepress, men samtidig den elva i Norge som gir deg størst sjans på å runde kiloen på tørt. For mange en kostbar elv med ca 900kr for to dager. Mange overnattingsmuligheter og logisitkken rundt elva er veldig bra. Kort vei også til fjellfiske og andre små elver i nærheten. Deriblandt Holselva.

  Lenke: Hemsila

  Som du ser er det ikke en veldig enkelt oppgave å skaffe seg full oversikt og jeg ser ingen umiddelbar løsning bedre enn den iNatur har for øyeblikket. Mange har prøvd, men ikke knekt koden.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles