More

  Fiskefesten du ikke må gå glipp av

  Premiebordet under den årlige Fiskefesten i Rendalen bør være nok til å få de fleste til å pakke bilen og komme seg på veien i midten av juni. Og du trenger ikke få størst eller mest fisk for å vinne, heller.

  Av: Endre Hopland 

  Under Fiskefesten, er det selvsagt fisking som er hovedtema, og arrangementet er åpent for alle. I år er det 17. juni det hele braker det løs, og helgen igjennom kan du da oppleve selve indrefileten av fisket i den fantastiske Rendalen. Sør-Norges største kommune tilbyr virkelig et fiskeparadis, for ikke å snakke om en natur du må lete lenge etter for å finne andre steder.

  Årets fiskekonkurranse går over to dager. Du kan velge om du vil fiske i Storsjøen, Mistra eller begge steder. I Storsjøen kan en fiske fra både land og båt, mens i Mistra er det utelukkende fiske fra land som gjelder. Det premieres også etter idealvekt, så her teller i aller høyeste grad alle fangster, så lenge de er over minstemålet på 40 centimeter.

  – I 2016 vil det være frivillig fang og slipp under konkurransen. Alle deltakerne får utdelt målebånd, og vekt vil bli beregnet ut fra en K-faktor. Deltakerne må sende inn bilde av fiskene de får sammen med det utdelte målebåndet, opplyser arrangementkomiteen.

  Som nevnt er premiebordet under årets Fiskefest noe for seg selv. Førstepremien er en Buster-båt i aluminium, med 30-hestekrefters Yamaha-motor og tilhørende båthenger. Andrepremien er 50 000 kroner i cash, mens tredjepremien er fiskeutstyr for 20 000 kroner fra Rapala. Fjerde- og femteplassen gir også pengepremier, henholdsvis 10 000 og 5000 kroner.

  Også i juniorklassen, forutsatt at det er mer enn 60 deltakere, er det solide pengepremier å vinne, eller hva sier du til 10 000 kroner til førsteplass, 5000 til andre og 3000 til tredje? Det blir litt smågodt av slike summer.

  Reglementet for årets konkurranse finner du her, og selv om det er fiske som står i fokus denne helgen, er Fiskefesten i Rendalen også en sosial happening for både liten og stor. Lørdag kveld spiller blant annet Contrazt opp til dans på Åkrestrømmen fra klokken 20.00, så dersom du ikke har fiskelykken med deg, kan du i alle fall så slått ut håret litt i de sene nattetimer.

  Alt du trenger å vite om den store Fiskefesten finner du ellers her, inkludert påmeldingsinformasjon, veibeskrivelse og overnatting. Vi applauderer ellers arrangørenes avgjørelse om å innføre fang og slipp for de som ønsker det, etter oppfordring fra både fiskere og leverandører. Dette er fremtidsrettet tenking og et veldig godt tilskudd til et allerede flott arrangement.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles