More

  Denne enorme aspen fra Øyeren snuser på norgesrekorden

  Dag Beito har fått mye stor asp i Øyeren opp gjennom årene, men fisken som hugg søndag ettermiddag var noe helt for seg selv.

  Av: Endre Hopland

  Det er ikke videre enkelt å komme i kontakt med de større eksemplarene av den flotte og grådige aspen, men den norske trollinglegenden Dag Beito fra Fetsund har god kontroll på de grove rovkarpene. Den sølvblanke torpedoen som tok wobbleren hans søndag ettermiddag er likevel en fisk som skiller seg ut i mengden.

  Les også: Pelagisk trolling etter storasp

  Søndagen var vindfull på Øyeren, og Dag og hans bedre halvdel Elisabeth hadde ikke noe fiske å snakke om før helt på tampen av dagen. Da la nemlig vinden seg, noe som tydeligvis trigget de storvokste aspene i Øyeren.

  – Da vinden la seg hugg det på fire stenger i løpet av et halvt minutt. Den siste fisken var den største, forteller Beito.

  Og for en fisk det var. Fra snutespiss til haletipp målte kraftpluggen 78 centimeter, og vekten stoppet på hele 5180 gram. Dette er fattige 160 gram unna Eivind Thilesen sin ti år gamle norgesrekord på arten.

  KJEMPEFISK: Dag Beito med aspen på 5180 gram har dro opp fra Øyeren søndag ettermiddag. (Begge foto: Elisabeth Beito)

  – Dette er ny pers, og det er vi selvsagt veldig fornøyd med, sier Beito, som satte fisken fint tilbake igjen etter måling, veiing og et par kjappe bilder.

  Øyeren er stedet, og dorging med wobblere eller død agnfisk teknikken dersom du har lyst å prøve deg på de større aspene her til lands. Det oppfordres på det sterkeste til å behandle stor fisk pent, og sette de tilbake igjen så sant dette lar seg gjøre.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles