More

  Fra stand på Akevitt- og pultost-festivalen til egen fiskebutikk

  For fem år siden prøvde Fred Alexander Olsen og kona May-Renee seg som fiskutstyrsselgere for aller første gang. Forrige uke åpnet de egen fiskebutikk i Rendalen.

  Av: Endre Hopland

  – Tanken på å åpne butikk har vi lekt med i flere år, og da det gamle flatbrødbakeriet i Åkrestrømmen kom til salgs, tok vi avgjørelsen om å flytte fra Løten til Rendalen. Vi har blitt utrolig godt mottatt av lokalbefolkningen, og bekjente i forskjellige fiskermiljøer i Norge heier oss frem, så dette her blir moro, sier Fred Alexander Olsen.

  Fredag 13. april åpnet han og fruen May&Fred’s fiske/fritid i Åkrestrømmen i Rendalen. Tidligere år har de reist rundt på messer og markeder, men nå blir altså messevirksomheten kombinert med et skikkelig butikkutsalg.

  – Vi fører fiskeutstyr fra de fleste leverandører, men har vel desidert mest fra Savage Gear. Er du på jakt etter spesielle ting innen fiske, kan det meste skaffes dersom vi ikke allerede har det inne. Vi er også en av aktørene på Fiskefesten i Åkrestrømmen, der vi stiller med noen av premiene. Under arrangementet er vi selvsagt på plass med stand i Kulturparken, forteller Olsen.

  At de to skulle kaste seg på salg av fiske- og fritidsutstyr er egentlig nokså tilfeldig, og faktisk også en ren impulshandling.

  – Vi meldte oss på Akevitt- og Pultostfestivalen med seks meter stand etter at vi hadde kjøpt opp salgstanden til Svendsen Sport på Villmarksmessa. Det viste seg å være såpass moro at vi brukte pengene fra salget på denne festivalen til å handle inn mer varer. Slik har vi holdt på siden oppstarten for fem år siden, og antallet messer har bare økt, forklarer Olsen, som selv har vært aktiv fisker siden han var smågutt.

  – Personlig har jeg nok en forkjærlighet for fluefiske etter både ørret og laks, men jeg synes også jakten på storgjedda er utrolig moro. Min kone synes havfiske er tingen, så det blir flere turer i året etter sei, torsk og lange, også. Vi anser at vår spesialitet er at vi gir av oss selv når kunder kommer og ber om råd eller hjelp. Mer enn en gang er fiskeutstyr solgt med tap for at kunden skal få alt han trenger for en god fiskeopplevelse, sier Olsen.

  Den flett nye butikken til herr og fru ligger altså i lokalene til det gamle flatbrødbakeriet i Åkrestrømmen i Rendalen, nærmere bestemt Sjøliveien 73. For de som ikke er lokalkjente er dette ca. 300 meter sør for innkjøringen til Storsjøsenteret Camping.

  – Folk vil også treffe oss på en del messer rundt om i Norge i sommer, blant annet Laksefestivalen i Surnadal, Grendefestivalen i Åkrestrømmen, Kaupangmartn på Koppang og Engerdalsdagene. Vi har også fått på plass nettbutikken mayfredfiske.com, og utover året blir det en del aktiviteter i regi av butikken, blant annet fluekastekurs med Scierra, forteller en spent butikkeier.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles