More

  Fiskefesten i Rendalen får 200 000 – satser på 500 deltakere innen to år

  For femte år på rad arrangeres Fiskefesten i Rendalen 15.-17. juni. Nå har arrangementet også fått støtte av fylkesrådet i Hedmark til videreutvikling av den store happeningen.

  Av: Endre Hopland

  Fiskefesten i Åkrestrømmen i Rendalen er som vanlig spekket med aktiviteter for både liten og stor. Arrangørene byr i år på foredrag med storfiskkongen Cato Bekkevold, samt en grundig presentasjon av alle vassdrag, fiskeslag og plasser i fiskeeldoradoet festen arrangeres i. Det blir også laget til en stor salgsmesse med stands rettet mot jakt, fiske og fritid, Rendalen som frilufts- og hytteområde, reiseliv, lokalmat, lokale spesialiteter og mye mer. Lørdagskvelden blir det også konsert med Vassendgutane.

  Det er likevel den store fiskekonkurransen som står i sentrum denne helgen. Fiskefesten går altså av stabelen 15.-17. juni, og det skal fiskes i i Mistra, Rena og Storsjøen i Rendalen. Reglene for konkurransen finner du her, men enkelt fortalt trenger du bare å få fisk over minstemålet i løpet av de to fiskedøgnene for å være med i trekningen av hovedpremien Kia Niro Plug-In Hybrid. Merk at det ikke er minstemål i for de yngste fiskerne. Det øvrige premiebordet finner du her.

  I fjor satte fylkesrådet i Hedmark av en million kroner til videreutvikling av større arrangement i fylket, og i år deles 787 000 av disse kronene ut. 200 000 går til Fiskefesten.

  – De større og etablerte arrangementene er viktige for Hedmark, og bidrar til både kultur- og næringsutvikling. Vi vet at arrangementene trekker folk til fylket, og i tillegg er det gode tilbud til oss som bor her som også involverer mange frivillige, sier fylkesråd for næringsutvikling i Hedmark, Thomas Breen.

  Styreleder i Fiskefesten, John Fiskvik, setter stor pris på at både arrangementet og arbeidet som bli lagt ned i forbindelse med dette blir lagt merke til.

  – Vi mener at Rendalen kanskje er landets mest varierte fiskeeldorado, og vi ønsker å ta ut potensialet her. Målsetningen er å doble antallet deltagere i løpet av en treårsperiode, sier styrelederen med det meget passende etternavnet.

  TIL FISKEFESTEN: Cato Bekkevold kommer til Fiskefestivalen i Rendalen med ett av sine mange spennende foredrag. (Foto: Privat)

  Til fiskekonkurransen i fjor ble det solgt 250 dagspass, og det antas at antallet fiskere i aksjon under selve konkurransen var rundt 400. Dette mener altså Fiskvik bør kunne økes til 500 dagspass innen 2020.

  – Tilsvarende er det et mål at salget av fiskekort i Rendalen skal dobles i løpet av samme treårsperiode. I 2017 ble det solgt rundt 5000 fiskekort for et sted mellom 12 000 og 15 000 fiskedøgn, til en samlet verdi av rundt 900 000 kroner. Når erfaringen viser at omsetningsverdien for det lokale næringslivet er rundt ti ganger dette beløpet, betyr dette at målsettingen om vekst i antallet fiskekort/år vil gi en økt omsetning for det lokale næringslivet på ni millioner kroner per år direkte knyttet til fisketurisme, sier Fiskvik, og legger samtidig til at Fiskefesten i økende grad, sammen med andre lokale festivaler og stedsutviklingsprosjekter, tar sikte på en målrettet markedsføring av Rendalen som frilufts- og hytteområde.

  – En ambisjon må være en signifikant økning i både antall besøkende og salg av hyttetomter og hytter. Potensialet for vekst innen fisketurisme anses å være vesentlig større enn vekstpotensialet innen jakt, sier han.

  Fiskefesten har foran årets arrangement styrket både organisasjon og drift, og både overordnet målsetting, konsept og selve fiskekonkurransen vil videreutvikles og profesjonaliseres i årene fremover.

  GJENGEN BAK FESTEN: Bak fra venstre: John Fiskvik (styreleder), Bjørn Nytrøen-Rygh (Storsjøen Fiskeforening/styremedlem) og Rolf Brennodden (Mistra Elvelag/styremedlem). Foran fra venstre: Bjørnar Strømsmoen (Rendalen Sport & Service/styremedlem) og Inge Rønning (Ytre Rendal Jakt og Fiskeforening/styremedlem). (Foto: Privat)

  Fra fylkets ståsted er det en uttalt målsetning at Fiskefesten i Rendalen skal være med på å stimulere til økt aktivitet også i resten av fiskesesongen.

  – Fiskefesten får derfor 200 000 kroner til videreutvikling fra fylkesrådet. Dette er et arrangement med mange ulike aktiviteter knyttet til fisking, og som favner både de som bor i Rendalen, men også turister og hytteeiere. Vi mener Fiskefesten i Rendalen har et stort potensial til å nå ut til enda flere, og bidra til at flere får øynene opp for hva slags perle Rendalen er når det gjelder fiske og friluftsmuligheter, sier fylkesråd Breen.

  Alt du trenger å vite om Fiskefesten i Rendalen finner du her.

  Hookedhttps://www.hooked.no
  Vi liker å fiske og ønsker å gjøre det enklere, morsommere og mer lærerikt å bedrive denne fantastiske hobbyen.

  Latest articles

  Related articles