More

    Bruk Deeper under sommerens ørretjakt

    Ørretfiske kan som kjent være like enkelt som vanskelig, men med Deeper blir alt så mye enklere.

    Av: 3 på Kroken – Natur- og villmarksopplevelser

    Vi befinner oss i Trøndelag, i den nordlige delen, der ørreten dominerer. I kommunen vår er det ca. 70 fiskevann. I noen få er det røye og i alle er det ørret. Stiller vi tiden noen år tilbake, holdt vi på med prosjektet «Fiske over alle vann i kommunen på ett år», og med den erfaringer og opplevelsene vi fikk fra det, fisker vi nå i ettertid årlig i ti av vannene. Noen av de fiskes det selvfølgelig i oftere i enn andre, og som krydder på fisken, opplevelser og natur har vi årlige fisketurer til Tydal og Børgefjell.

    Alle vann har sin egen lille kode for når det er best å fisk, og kluet er å være i rett vann, fiske på rett sted, fiske til rett tid og fiske med rett fiskeredskap. Og noe av det hjelper Deeper sonar pro+ oss med. Den raske informasjonen man får ved å dra Deeper over et område, gir deg større mulighet for kontakt med fisk. Man kan deretter gå direkte på den redskapen man har mest tro på ifh. hvor man ser på Deeper-appen at fisken står, og man sparer en del tid på å fiske der det ikke står fisk.

    Et godt eksempel er fra en fisketur for noen uker siden. Undertegnede fisket i et fjellvann, det var skyfri himmel, stekende sol og vannet lå blikkstille. Noen raske sveip med Deeper avslørte at det sto mest fiske på 0,5-1 meters dyp i diverse områder av vannet, og noen fisk helt på bunnen der det var mest vegetasjon.

    Av erfaring med speilbildeklart vann lot jeg være å stå å dunke sluk. Selv om jeg vet fiskene står der, hører det med til sjeldenhetene at de biter under slike forhold. Jeg tok i stedet sikte på de fiskene som sto på bunn, ladet meitestanga og plasserte en stor og livlig klyse mark på bunnen like ved området med vegetasjon der Deeper markerte fisk. Så var det bare å vente, og la marken gjøre jobben.

    Dette ble gjort ved tre forskjellige områder av vannet, og det resulterte i tre fine ørreter. For å verifisere egne erfaringer fra tidligere, ble det også dunket litt sluk etterhvert, men som forventet uten noe fangst.

    Under søk med Deeper leter vi oftest etter overgangene (grunt til dypt) og små områder med ekstra mye vegetasjon. Deeper pro+ veier 100g, og blir derfor i tyngste laget for det lette utstyrer vi bruker til ørretfiske. Derfor har brukt litt alternative metoder, som å kaste Deeper ut for hånd festet i ei flueline, koble Deeper til en stangoter for så å sveipe over vannet, samt prøvd en litt tyngre og stivere stang, som også ble litt for spe, men det gikk an å kaste forsiktig med.

    En ting er vi i alle fall sikre på: Med Deeper øker muligheten for kontakt med fisk.

    Mvh. Jon Anders, 3 på Kroken

    Latest articles

    Related articles